Weekendafsluiting A16 afrit 20 ’s Gravendeel bij Dordrecht 26-29 april 2019

Werkzaamheden

Weekendafsluiting A16 afrit 20 ’s Gravendeel bij Dordrecht; 26-29 april 2019

Gepubliceerd op: 18 april 2019- Laatste update: 18 april 2019 17:59 uur

Van vrijdag 26 april 21.00 uur tot maandag 29 april 05.00 uur is afrit 20 ’s-Gravendeel/N3 van de snelweg A16 richting Breda afgesloten voor het verkeer. Rijkswaterstaat richt de afrit dan opnieuw in. Er wordt nieuw asfalt en nieuwe belijning aangebracht en de nieuwe verkeerslichten op de T-splitsing met de Rijksstraatweg worden aangezet.

Omleiding wegwerkzaamheden snelweg A16

Het verkeer vanuit Rotterdam richting ’s-Gravendeel/N3 (N217/N3) wordt omgeleid via aansluiting 18 Zevenbergschen Hoek van de snelweg A16 en vervolgens afrit 20 ’s-Gravendeel van de A16 in richting Rotterdam. Hulpdiensten rijden via de gebruikelijke route.

Verwachte hinder werkzaamheden A16

Dit is de tweede van in totaal tien weekendafsluitingen tot en met 8 september 2019 voor de aanleg van de nieuwe aansluiting van de A16 op de autoweg N3. Vooral werknemers op de bedrijventerreinen Dordtse Kil I, II en III zullen in de ochtend- en avondspits veel hinder ervaren van de werkzaamheden. Weggebruikers moeten de komende maanden extra opletten ter hoogte van de Rijksstraatweg en de op- en afritten van de A16 op de autoweg N3, want na elke weekendafsluiting wijzigt de verkeerssituatie ter plekke.

Beperken hinder wegwerkzaamheden A16

Rijkswaterstaat doet er samen met de aannemer Boskalis en de gemeente Dordrecht alles aan om de hinder te beperken. In korte tijd wordt zoveel mogelijk werk tegelijk uitgevoerd in de weekenden en vakantieperiodes. Vooraf bepalen we de beste omleidingsroutes en zorgen we voor duidelijke borden langs de weg. We monitoren de drukte om waar nodig extra maatregelen te nemen.

Dat neemt niet weg dat hinder onvermijdelijk is. We adviseren werknemers op de bedrijventerreinen om zich vooraf goed te informeren en de komende maanden tot begin september 2019 zoveel mogelijk buiten de spits te reizen maar op andere tijden of niet met de auto te reizen en wanneer mogelijk met het openbaar vervoer, fiets et cetera. Actuele informatie over de afsluitingen is te vinden de projectpagina A16/N3: vernieuwen aansluiting.

Verbetering bereikbaarheid regio Drechtsteden

Er rijdt veel verkeer op de aansluiting tussen de A16 en de N3. Hierdoor ontstaan in de spits regelmatig files. Het project vernieuwen aansluiting A16-N3 draagt bij aan een verbeterde bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever en zorgt voor een goede verkeersafwikkeling van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard. Dit is het eerste project in een reeks van infrastructurele projecten in de regio Drechtsteden. Zo verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de Drechtsteden. Daarnaast zorgen we door groot onderhoud van de N3 en diverse bruggen en tunnels binnen de Drechtsteden voor veilige en betrouwbare wegen.

Meer informatie wegwerkzaamheden A16

Rijkswaterstaat bericht steeds enkele weken voor een weekendafsluiting over de omleidingsroutes en de verkeershinder die daarbij kan ontstaan via de hinderpagina van het project A16/N3: vernieuwen aansluiting. Meer informatie vindt u ook op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland. Plan uw reis via de pagina Geplande wegwerkzaamheden of via Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Onderliggende pagina's