Update project knooppunt Hoevelaken (A28/A1)

Nieuwsbericht

Update project knooppunt Hoevelaken (A28/A1)

Gepubliceerd op: 16 april 2019- Laatste update: 16 april 2019 16:20 uur

In een brief heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van het besluit om het contract met de Combinatie A1|28 te ontbinden, nadat de combinatie haar werkzaamheden met betrekking tot het tracébesluit in goede orde heeft afgerond.

De kamerbrief over project A28/A1 knooppunt Hoevelaken is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Bij het project Knooppunt Hoevelaken zijn zowel de planstudie als de realisatie in één contract op de markt gezet. Rijkswaterstaat en de combinatie zijn samen tot de conclusie gekomen dat deze innovatieve contractvorm, die voor het eerst werd toegepast, achteraf gezien niet de juiste is geweest.

Partijen hebben gezocht naar oplossingen en zich tot het uiterste ingespannen om er samen uit te komen. Helaas bleek een redelijke en billijke oplossing niet mogelijk binnen het contract. Daarvoor bleven de verschillen tussen de partijen te groot en is er in onderling overleg besloten om het contract te ontbinden, nadat de combinatie haar werkzaamheden met betrekking tot het tracébesluit in goede orde heeft afgerond.

Door het tracébesluit nog af te ronden, wordt voor nu een verdere vertraging voorkomen. Actuele prognose is dat het tracébesluit in het voorjaar van 2020 kan worden vastgesteld.

Onderliggende pagina's