Schipholtunnel richting Amsterdam afgesloten in nacht van 5 op 6 april 2019

Werkzaamheden

Schipholtunnel richting Amsterdam afgesloten in nacht van 5 op 6 april 2019

Gepubliceerd op: 01 april 2019- Laatste update: 01 april 2019 15:40 uur

Van vrijdag 5 april 23.00 uur tot zaterdag 6 april 2019 05.00 uur houden de Veiligheidsregio Kennemerland, politie-eenheid Noord-Holland en Rijkswaterstaat een calamiteitenoefening in de Schipholtunnel. Dergelijke oefeningen zijn van belang voor de hulpdiensten en zijn daarnaast verplicht in het kader van de Tunnelwet.

De tunnelbuizen in de richting van Amsterdam zijn tijdens deze oefening afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Houd rekening met extra reistijd van circa 10 minuten. De tunnel richting Den Haag is gewoon open.

Omleidingsroutes

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. 

  • Doorgaand verkeer op de snelweg A4 richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de snelweg A5 en snelweg A9
  • Verkeer vanaf Schiphol richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A4, A5 en A9.

Regulier onderhoud

In de nachten voorafgaand aan de oefening voert Rijkswaterstaat regulier onderhoud uit in de Schipholtunnel. Dit kan enige verkeershinder geven. Afhankelijk van de tunnelbuis loopt deze op tot maximaal 5 minuten.

Advies aan weggebruikers

Werkzaamheden vinden ’s nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Onderliggende pagina's