Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor het project Herstel Kades Merwedekanaal

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor het project Herstel Kades Merwedekanaal

Gepubliceerd op: 18 april 2019- Laatste update: 18 april 2019 14:01 uur

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat bouw- en constructiebedrijf Hakkers aan de slag met het vervangen van de kademuren bij de Muntbrug in de gemeente Utrecht en bij de Herenstraat in de gemeente Nieuwegein.

De fundering van de kademuren is deels vergaan, waardoor de kades niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Met behoud van het historische karakter worden de kademuren vervangen.

Voorbereidende werkzaamheden Merwedekanaal

De voorbereidende werkzaamheden aan het Merwedekanaal starten naar verwachting nog voor de zomer van 2019. De komende maanden stelt Hakkers daartoe een gedetailleerd werkplan met tijdschema op. Voordat de werkzaamheden starten, wordt dit plan gedeeld met de omwonenden via informatiebijeenkomsten en nieuwsberichten. Vooralsnog zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2021 afgerond.

Combinatie prijs en kwaliteit

Rijkswaterstaat selecteerde bij deze aanbesteding op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit, ook wel Economische Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) genoemd. EMVI helpt om de innovatiekracht en de creativiteit van de markt beter te benutten. Rijkswaterstaat heeft de plannen van de marktpartijen onder andere beoordeeld op de criteria ‘beheerste realisatie, ‘tevreden omgeving’ en ‘duurzaamheid en uitstraling’. De aanbieding van Hakkers had de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Kademuren Merwedekanaal

De kades van het Merwedekanaal zijn eind 19e eeuw gebouwd op een fundering van houten palen. Doordat de palen op bepaalde plekken zijn aangetast, kunnen verzakkingen en gevaarlijke situaties ontstaan. Om de kades weer veilig te maken, vervangt Rijkswaterstaat de kadeconstructie. De kademuren komen er boven water hetzelfde uit te zien als voor de werkzaamheden.

Onderliggende pagina's