Onderhoud Eefdesebrug over Twentekanaal gegund

Nieuwsbericht

Onderhoud Eefdesebrug over Twentekanaal gegund

Gepubliceerd op: 24 april 2019- Laatste update: 24 april 2019 12:27 uur

Rijkswaterstaat heeft het onderhoud aan de Eefdesebrug over het Twentekanaal definitief gegund aan BAM Infra Regionaal Apeldoorn.

Foto: © Erwin Schoenmakers

Deze opdrachtnemer is geselecteerd op basis van de economisch meest voordelige inschrijving met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Werkzaamheden Eefdesebrug

Tijdens het onderhoud aan de Eefdesebrug gaat BAM Infra onder andere het betondek van de rijbaan en de fietspaden repareren en een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. Daarnaast vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de stalen hangers tussen de boog van de brug en het brugdek, aan de leuningen, aan de betonnen boogconstructie en aan de steunpunten waarop de brug rust. Ook wordt de brug opnieuw geschilderd.

Hinder voor het verkeer

De werkzaamheden vinden plaats in 2019. De aannemer werkt op dit moment een nadere planning uit. In het najaar wordt de brug tien weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel blijven gebruiken. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers tijdig. De scheepvaart ondervindt weinig hinder van deze onderhoudswerkzaamheden.

Onderliggende pagina's