Hinder A18 door aanleg ecoduct Koekendaal tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18; 27 april-17 juni 2019

Werkzaamheden

Hinder A18 door aanleg ecoduct Koekendaal tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18; 27 april-17 juni 2019

Gepubliceerd op: 19 april 2019- Laatste update: 19 april 2019 12:29 uur

Rijkswaterstaat legt in 2019 het ecoduct Koekendaal aan over de snelweg A18 bij Doetinchem. Door de werkzaamheden ondervindt het verkeer op de A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18 in beide richtingen hinder.

Van 27 april tot en met 17 juni 2019 wordt het verkeer via versmalde rijstroken langs de werkzaamheden geleid. Er geldt dan een snelheidsbeperking en de te verwachten extra reistijd is ongeveer 5 minuten.

Over de werkzaamheden ecoduct Koekendaal

De werkzaamheden bestaan onder andere uit de bouw van de middenpijler onder het ecoduct Koekendaal, de opbouw van de steunpunten aan weerszijden van de weg en de plaatsing van de liggers, die het dek van het ecoduct vormen. Na de afronding van de bouwwerkzaamheden wordt het ecoduct beplant met inheemse struiken en loofhout. Naar verwachting is de opening van het ecoduct in december 2019.

Verkeersmaatregelen snelweg A18

Van zaterdag 27 april 20.00 uur tot maandag 17 juni 2019 05.00 uur wordt het verkeer op de snelweg A18 tussen aansluiting Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18 in beide richtingen via versmalde rijstroken langs de werkzaamheden geleid. Er geldt dan een snelheidslimiet van 90 km/h.

Weekendafsluiting snelweg A18

In het weekend van vrijdag 14 juni tot maandag 17 juni 2019 plaatst Rijkswaterstaat de liggers van het ecoduct. Door deze werkzaamheden is de snelweg A18 tussen Doetinchem-Oost en de aansluiting A18-N18 in beide richtingen afgesloten.

Wat kunnen weggebruikers doen?

  • Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 5 minuten.
  • Respecteer de snelheidslimiet voor uw eigen veiligheid en de mensen die werken langs de weg en volg de aanwijzingen op de borden.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Ecoduct Koekendaal

De snelweg A18 loopt dwars door natuurgebied De Wrange bij Doetinchem en vormt momenteel een belemmering voor onder meer ree├źn, dassen en kamsalamanders. Met de bouw van ecoduct Koekendaal verbindt Rijkswaterstaat twee delen van het natuurgebied weer met elkaar. De aanleg van dit ecoduct hoort bij het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO). In dit programma zijn vanaf 2005 ecoducten en wildtunnels aangelegd om door snelwegen, vaarwegen en spoorwegen doorsneden natuurgebieden weer met elkaar te verbinden.

Meer informatie onderhoud wegen Oost-Nederland

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Onderhoud wegen Oost-Nederland of bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.30 uur).

Onderliggende pagina's