Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden (maart 2019)

In Beeld

Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden (maart 2019)

Gepubliceerd op: 11 april 2019- Laatste update: 11 april 2019 11:06 uur

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld. Mocht u begrippen of locaties tegenkomen die u niet kunt plaatsen, kijk dan even op de overzichtskaart.

Bouwterrein Zeesluis IJmuiden (voorjaar 2019)

29 maart 2019 - Sluis Operatie Centrum

Het Sluis Operatie Centrum (SOC), ook wel het bediengebouw genoemd, krijgt steeds meer gezicht. Met hijskraan en hoogwerker worden de gevelplaten aan de wanden bevestigd. De buitengevel krijgt een grillige ribbelstructuur, waardoor het SOC er straks uit ziet als een rots in de branding. Mede door de scheve, voorover hellende constructie krijgen de bedieners goed zicht op in- en uitvarende schepen.

27 maart 2019 - Steigers

Voor de bouw van de zeesluis zijn honderden steigers en duizenden steigerbuizen nodig. Die liggen keurig opgeslagen op het terrein. Het is een komen en gaan van mensen en materieel.

25 maart 2019 - Van links naar rechts

Waar links medewerkers van OpenIJ lopen en diverse kranen staan, varen straks de schepen. In het midden wordt gewerkt aan de noordelijke wand van de sluiskolk. Rechts de hoogwaterkering met de toekomstige weg. En achter is nog net een schip te zien want Amsterdam blijft ook tijdens de bouw gewoon bereikbaar.

22 maart 2019 - Logistiek over water

Roroponton Boogschutter onderhoudt samen met duwboot Coby de transporten tussen het Logistiek Centrum Amsterdam en de bouwplaats van de zeesluis in IJmuiden. Zonder transport staat immers alles stil.

8 maart 2019 - Nu rijden straks varen

Bij de kolkwand zuid (link) zijn de ankergaten nog zichtbaar. Nu rijden hier nog de tractoren in de toekomstige sluiskolk. Straks varen daar de schepen.

6 maart 2019 - Betonstort: megaklus

Medewerkers van OpenIJ storten beton voor de vloer van de drempel bij het buitenhoofd. Een megaklus die veilig en nauwkeurig wordt uitgevoerd.

4 maart 2019 - Carnaval of niet?

Zwaaien en zwieren onder de rivieren: dat is carnaval. Bij de zeesluis gaat het serieuze hijswerk gewoon door (natuurlijk 0.0%).

Onderliggende pagina's