Bestortingen bij pijlers draaibruggen Kanaal van Gent naar Terneuzen; eind april tot medio september 2019

Werkzaamheden

Bestortingen bij pijlers draaibruggen Kanaal Gent-Terneuzen

Gepubliceerd op: 23 april 2019- Laatste update: 23 april 2019 12:10 uur

Rijkwaterstaat voert vanaf eind april tot medio september 2019 bestortingen uit rondom de brugpijlers van de draaibruggen Sluiskil en Sas van Gent en in de hoofdvaargeul van het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

Door passerende schepen en stroming in het Kanaal van Gent naar Terneuzen ontstaan rond de brugpijlers uitschuring en erosiekuilen. Deze moeten worden bestort met zand en stenen. Aannemer FL b.v. zal deze werkzaamheden uitvoeren. Het werk start eind april 2019 en gaat ruim 4,5 maand duren.

Hinder scheepvaartverkeer Kanaal van Gent naar Terneuzen

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het water. Het wegverkeer ondervindt geen hinder en de hinder voor de scheepvaart is minimaal. Op momenten dat in de zij-onderdoorgangen wordt gewerkt, geldt daar een stremming tussen 07.00-19.00 uur. Bij werkzaamheden in de hoofdvaargeul moet de aannemer zijn materieel verwijderen bij aanbod van schepen die daar niet langs kunnen.

Onderliggende pagina's