Nachtelijke afsluiting oostbuizen Schipholtunnel (A4); 23 – 24 maart 2019

Nieuwsbericht

Nachtelijke afsluiting oostbuizen Schipholtunnel (A4); 23 – 24 maart 2019

Gepubliceerd op: 14 maart 2019- Laatste update: 14 maart 2019 16:54 uur

Van zaterdagavond 23 maart 23.00 uur tot zondagochtend 24 maart 2019 07.00 uur werkt Rijkswaterstaat tegelijkertijd aan de beide oostbuizen van de Schipholtunnel in de snelweg A4 (verkeer richting Amsterdam). Beide tunnelbuizen vanuit Den Haag richting Amsterdam zijn afgesloten.

Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Houd rekening met extra reistijd tot circa 10 minuten. Vanuit Amsterdam richting Den Haag is de tunnel gewoon open.

Werkzaamheden oostbuizen Schipholtunnel (A4)

De werkzaamheden vinden plaats aan de doorsteek tussen de hoofdrijbaan en de parallelbaan aan de oostzijde van de tunnel. Deze wordt gebruikt bij calamiteiten/werkzaamheden in de Schipholtunnel (snelweg A4) om het verkeer via de parallelbaan weg te geleiden.

Omleidingen werkzaamheden Schipholtunnel (A4)

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid.

  • Doorgaand verkeer op de A4 richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de snelweg A5 en snelweg A9
  • Verkeer vanaf Schiphol richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A4, A5 en A9
  • Verkeer vanaf Den Haag naar Schiphol rijdt via de parallelbaan van de A4 (dit geeft geen extra reistijd).

Overige werkzaamheden Schipholtunnel maart 2019

In de nachten voorafgaand aan het weekend wordt ook gewerkt in de tunnel, maar dan steeds in 1 van de 2 buizen richting Amsterdam (de parallelbuis). Dat levert een extra reistijd op van zo’n 7 minuten. De hoofdrijbaan is open. In de nachten van de volgende data is de parallelbuis richting Amsterdam van 21.00 uur tot 05.00 uur dicht:

  • Dinsdag 19 maart op woensdag 20 maart 2019
  • Woensdag 20 maart op donderdag 21 maart 2019
  • Donderdag 21 maart op vrijdag 22 maart 2019
Vanuit Amsterdam richting Den Haag is de tunnel gewoon open.

Advies aan weggebruikers A4

Werkzaamheden vinden vooral ’s nachts en in het weekend plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Ook worden zij aangeraden hun reis goed voor te bereiden en voor vertrek een app in te schakelen die onderweg gesproken actuele verkeersinformatie geeft of de route kan aanpassen. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Onderliggende pagina's