Hogere waterstanden: stuw Driel boven water getrokken en geen doorvaart voor scheepvaart vanwege renovatie

Nieuwsbericht

Hogere waterstanden: stuw Driel boven water getrokken en geen doorvaart voor scheepvaart vanwege renovatie

Gepubliceerd op: 13 maart 2019- Laatste update: 13 maart 2019 13:43 uur

Sluis Driel, het sluis- en stuwkanaal, zijn vanwege renovatie tot en met 8 mei 2019 gestremd. In deze periode is hier geen scheepvaart mogelijk, ook niet onder eventueel geopende vizierschuiven bij hogere waterstanden. Verkeer vaart om via de Waal.

Op dit moment stijgen de waterstanden in de Rijn en is de verwachting dat de waterstand bij Lobith voor korte tijd boven de 10 m +NAP zal oplopen. De stuwen in Driel worden de komende dagen boven water getrokken, maar blijven gesloten voor de scheepvaart in verband met de renovatiewerkzaamheden.

Renovatie stuwcomplexen Nederrijn en Lek

Rijkswaterstaat renoveert de 3 stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Een van de onderdelen van deze renovatie betreft de sluizen en wachtplaatsen.

Onderliggende pagina's