Gevaarlijke rijomstandigheden door stormachtig weer; 10 maart 2019

Nieuwsbericht

Gevaarlijke rijomstandigheden door stormachtig weer; 10 maart 2019

Gepubliceerd op: 10 maart 2019- Laatste update: 10 maart 2019 11:17 uur

Nederland krijgt op 10 maart 2019 te maken met stormachtig weer. In de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg geldt code oranje.

In deze provincies verwacht het KNMI windstoten tot 120 km/h. Weggebruikers moeten rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden in deze provincies.

Alert op windstoten

Ook in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland roepen we weggebruikers op alert te zijn, omdat daar eveneens zware windstoten kunnen voorkomen. Hiervoor is code geel van kracht. De windstoten zullen naar verwachting aan het einde van de middag op 10 maart afnemen. 
 
Weggebruikers wordt aangeraden de weersverwachting en de verkeersinformatie in de gaten te houden en het rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen. Met name automobilisten met een caravan, vouwwagen of aanhanger en vrachtverkeer wordt geadviseerd extra alert te zijn. Vooral lege vrachtwagens kunnen hinder ondervinden.

Verkeersmonitoring

Vanuit de verkeerscentrales en met weginspecteurs op de weg houdt Rijkswaterstaat de situatie nauwlettend in de gaten. Daarnaast staan op windgevoelige locaties, zoals de Van Brienenoordbrug, de Haringvlietbrug en de Moerdijkbrug extra bergers stand-by om eventueel gestrande vrachtwagens snel te bergen.

Onderliggende pagina's