Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden; februari 2019

In Beeld

Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden; februari 2019

Gepubliceerd op: 04 maart 2019- Laatste update: 04 maart 2019 15:20 uur

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld. Mocht u begrippen of locaties tegenkomen die u niet kunt plaatsen, kijk dan even op de overzichtskaart.

Bouwterrein Zeesluis IJmuiden (voorjaar 2019)

25 februari 2019 - Route sluizencomplex IJmuiden gesloten vanaf april 2019

Rijkswaterstaat kan de route over het sluizencomplex IJmuiden voor doorgaand verkeer nog niet openstellen in april 2019. De veiligheid op de sluisroute kan door de vele bouwactiviteiten aan de nieuwe zeesluis nog onvoldoende worden gewaarborgd. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de route weer open gaat.

20 februari 2019 - Baggeren

Cutterzuiger De Biesbosch van baggerbedrijf Van Oord ligt in de sluiskolk. Dit schip wordt ingezet voor baggerwerkzaamheden in de kolk. De Biesbosch is gebouwd door Royal IHC op de werf in Sliedrecht.

19 februari 2019 - Panorama

Een blik op het sluizencomplex vanuit de lucht. Deze foto is vrijdag 19 febuari 2019 gemaakt. Op de voorgrond de deurkas van het binnenhoofd. Links het Sluis Operatie Centrum en rechts de bouwkeet van OpenIJ.

8 februari 2019 - Mooi schuin

Met een hijskraan en een hoogwerker worden de gevelplaten voor het Sluis Operatie Centrum aangebracht.

24 januari 2019 - Drie keer is scheepsrecht ...

Sluisdeur 3 is vanmiddag door de Noordersluis gesleept. Daarmee zijn alle deuren van de zeesluis IJmuiden veilig aangekomen. Lof voor alle bikkels van de sleepboten, de loodsen en OpenIJ.

24 januari 2019 - Deur 2 naar Amsterdam gesleept

De tweede sluisdeur is bij het ochtendgloren (6.00 uur) de Noordersluis in IJmuiden gepasseerd. Op weg naar het Logistiek Centrum Amsterdam om daar te worden afgebouwd. Ook de derde sluisdeur is in aankomst.

23 januari 2019 - Sluisdeur 1 bij de kolk

De eerste van drie sluisdeuren is 20 januari aangekomen in IJmuiden. Na te zijn geschut in de Noordersluis ging de sleep naar het Logistiek Centrum Amsterdam waar deze tijdelijk werd geparkeerd. 23 januari 2019 kwam de sluisdeur weer terug naar IJmuiden voor verdere afbouwwerkzaamheden. ‘IJs en weder dienende’ worden ook de twee deuren voor het binnenhoofd deze week naar IJmuiden gesleept.

20 januari 2019 - Eerste deur nieuwe zeesluis aangekomen in IJmuiden

Zondag 20 januari is de eerste van in totaal drie deuren van de nieuwe zeesluis aangekomen in IJmuiden. Deze deur is door een sleepboot over de Noordzee naar zijn eindbestemming vervoerd. Met een tussenstop op de Tweede Maasvlakte heeft de deur ruim 26.000 km afgelegd tussen Zuid-Korea en IJmuiden. Het transport over de laatste 80 km nam 30 uur in beslag en is zonder problemen verlopen.

11 januari 2019 - Drempelkuip

De drempelkuip van het binnenhoofd is diep. Hier rolt straks de deur overheen als de sluis tijdens het schutten wordt gesloten.

Meer informatie bouw nieuwe zeesluis IJmuiden

Benieuwd naar het project? Bekijk dan de projectpagina IJmuiden: bouw nieuwe, grote zeesluis.

Onderliggende pagina's