18 maart 2019: rommelige ochtendspits verwacht door OV- en politieacties

Nieuwsbericht

18 maart 2019: rommelige ochtendspits verwacht door OV- en politieacties

Gepubliceerd op: 15 maart 2019- Laatste update: 15 maart 2019 12:40 uur

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers maandag 18 maart 2019 rekening te houden met een rommelige maandagochtendspits.

De politie heeft acties aangekondigd door in estafettevorm met een snelheid van 66 km/h vanuit Groningen, Enschede, Maastricht en Breda naar Den Haag te rijden. Ook zijn OV-stakingen aangekondigd met gevolgen voor zowel het trein- als busvervoer in de vroege ochtend. Weggebruikers wordt aangeraden zich goed voor te bereiden en te informeren voordat zij maandagochtend de weg op gaan.

Rijkswaterstaat verwacht een rommelige ochtendspits ten gevolge van de acties, in combinatie met verwacht regenachtig weer. Mogelijk zorgen de acties voor extra drukte en oponthoud op de snelwegen. Weggebruikers krijgen het dringende advies de verkeersinformatie goed in de gaten te houden, zowel voorafgaande aan als tijdens de reis.

Doorstroming en veiligheid

Rijkswaterstaat staat voor doorstroming en veiligheid en vindt daarom acties op onze snelwegen niet wenselijk, maar omdat deze vaker plaatsvinden zijn we er wel op voorbereid. Vanuit de verkeerscentrales en met onze weginspecteurs houdt Rijkswaterstaat de situatie op de weg continu nauwlettend in de gaten.

Onderliggende pagina's