Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland werken samen aan de Rijndijk

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland werken samen aan de Rijndijk

Gepubliceerd op: 18 februari 2019- Laatste update: 18 februari 2019 15:40 uur

Rijkswaterstaat gaat tijdens de bouw van het project ViA15 een klein deel van het dijkversterkingsproject Sprok-Sterreschans van Waterschap Rivierenland uitvoeren. Met dit project verbetert het waterschap onder andere de bestaande Rijndijk.

Nelly Kalfs en Goos den Hartog ondertekenen de overeenkomst waarin de samenwerking is vastgelegd.

In december 2018 ondertekenden Nelly Kalfs, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland, en Goos den Hartog, heemraad Waterschap Rivierenland, een overeenkomst waarin de samenwerking is vastgelegd. Rijkswaterstaat en het waterschap gaan samenwerken omdat het project Sprok-Sterreschans en het project ViA15 elkaar kruisen bij de Rijndijk. De nieuwe snelweg A15 komt ter hoogte van Angeren, per brug over het Pannerdensch Kanaal te liggen. De brug, met daarop de snelweg, gaat over de Rijndijk heen. Daardoor kunnen op die plaats later geen technische maatregelen worden getroffen.

Veilig voor de toekomst

In het hoogwaterbeschermingsplan van Waterschap Rivierenland was al vastgelegd dat de Rijndijk verbeterd moet worden, zodat deze ook in de toekomst veilig is en aan de normen voldoet. Door een deel van de werkzaamheden al eerder uit te laten voeren door Rijkswaterstaat kan er efficiƫnter worden gewerkt. Ook vermindert dit bouwhinder.

Meer nieuws A12/A15: doortrekken knooppunt Ressen-Oudbroeken (ViA15)

Onderliggende pagina's