Onthulling impressie aansluiting A12 Zevenaar-Oost

Nieuwsbericht

Onthulling impressie aansluiting A12 Zevenaar-Oost

Gepubliceerd op: 18 februari 2019- Laatste update: 18 februari 2019 15:42 uur

Op 15 januari 2019 onthulden Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in Gelderland, en Nelly Kalfs, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, een impressie van de toekomstige aansluiting van de snelweg A12 Zevenaar-Oost.

Benieuwd hoe de toekomstige aansluiting A12 Zevenaar-Oost eruit ziet?

De sneak preview vond plaats tijdens een ontbijt voor lokale ondernemers en bestuurders, vlakbij de locatie waar de aansluiting komt. De impressie geeft weer waar de gemeente Zevenaar, ProRail en Rijkswaterstaat de komende jaren samen aan werken. Zo zijn de toekomstige aansluiting A12 Zevenaar-Oost en de geplande onderdoorgangen voor langzaam verkeer te zien. Net als de aanpassingen aan de weg Hengelder en de spoorverdubbeling richting Doetinchem.

Betrokkenheid bij project ViA15

Cornielje is altijd een groot voorvechter geweest van het project ViA15. Hij wilde kort voor zijn afscheid als commissaris van de Koning nog een keer in gesprek met lokale ondernemers, gemeentebestuurders en Rijkswaterstaat over de regionale economische ontwikkelingen en het belang van de verbreding van de snelwegen A12 en A15 en de doortrekking van de A15 daarbij. Cornielje benadrukte in de bijeenkomst het belang van het project voor de Liemers en Gelderland en zijn betrokkenheid: ‘Ik ben mijn volledige bestuursperiode als commissaris bezig geweest met de doortrekking van de A15. Het politieke draagvlak is op dit moment groot. Er is een brede ondersteuning door alle partijen.’

De onthulling van de impressie van de aansluiting A12 Zevenaar-Oost door Clemens Cornielje en Nelly Kalfs

Start herinrichting Arnhemseweg in Zevenaar

In maart 2019 start de gemeente Zevenaar met de herinrichting van de Arnhemseweg in Zevenaar. Samen met aannemer Van Gelder heeft de gemeente de bouwapp ‘Op weg in Zevenaar’ ontwikkeld met informatie over de bouwplanning, bouwwegen en mogelijke (geluids)hinder. De app ‘Op weg in Zevenaar’ is te vinden in de App Store of via Google Play.

Meer nieuws A12/A15: doortrekken knooppunt Ressen-Oudbroeken (ViA15)

Onderliggende pagina's