Inspecties naar voegovergangen A2 bij Vinkeveen en Breukelen; 25 februari - 5 maart 2019

Werkzaamheden

Inspecties naar voegovergangen A2 bij Vinkeveen en Breukelen; 25 februari - 5 maart 2019

Gepubliceerd op: 22 februari 2019- Laatste update: 22 februari 2019 15:44 uur

In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemerscombinatie Boskalis-Van Gelder vanaf maandag 25 februari tot en met dinsdagochtend 5 maart 2019 inspecties uit aan de voegovergangen van de viaducten in de snelweg A2 bij Vinkeveen en Breukelen.

Werkzaamheden A2 Vinkeveen en Breukelen

De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats en leveren naar verwachting geen hinder op voor de weggebruikers. De onderzoeken zijn nodig ter voorbereiding van het groot onderhoud aan de snelweg A2 dat start in april 2019. 

Onderzoek voegovergangen viaducten A2

De aannemer onderzoekt de staat van de voegovergangen van de viaducten in de A2 over de Geuzensloot in Nieuwer Ter Aa en over de Groote Heicop in Breukelen, beide in de gemeente Stichtse Vecht. Voegovergangen zorgen bij warm weer ervoor dat viaducten uit kunnen zetten. Daardoor ontstaat er geen schade aan de constructie en het asfalt. Net als het asfalt moeten ook voegovergangen met enige regelmaat vervangen worden. Om de inspecties te kunnen doen voert de aannemer plaatselijk werkzaamheden uit die geluidshinder geven. Direct omwonenden worden door de aannemer geïnformeerd over de mogelijke geluidshinder.

Voorbereiding groot onderhoud snelweg A2

Het onderzoek naar de voegovergangen is nodig ter voorbereiding van het groot onderhoud dat maandag 8 april 2019 van start gaat op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Dit onderhoud bestaat onder meer uit het vervangen van de zoab-deklaag en voegovergangen en het herstellen van oneffenheden in het wegdek. Deze werkzaamheden worden grotendeels ’s nachts en tijdens weekenden tussen mei en september 2019 uitgevoerd. Daarbij ondervindt ook het verkeer op de A2 hinder. Komende maanden gaan Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie alle betrokkenen hierover uitgebreid informeren. Naar verwachting is het werk in september 2019 afgerond.

Meer informatie werkzaamheden A2

Actuele informatie over werkzaamheden is te vinden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Bij vragen over werkzaamheden kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002.

Onderliggende pagina's