Informatieavond Blankenburgverbinding (A24) 19 februari 2019

Nieuwsbericht

Informatieavond Blankenburgverbinding (A24) 19 februari 2019

Gepubliceerd op: 07 februari 2019- Laatste update: 07 februari 2019 17:48 uur

Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK houden op dinsdagavond 19 februari 2019 in de bibliotheek van Rozenburg een informatieavond om bezoekers te informeren over de voortgang van de werkzaamheden voor de aanleg van de Blankenburgverbinding (snelweg A24).

Bezoekers zijn van harte welkom om binnen te lopen tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Er staan verschillende tafels met informatie over het project Blankenburgverbinding. Gedurende de avond vindt een presentatie van de werkzaamheden plaats die meerdere keren herhaald wordt. Daarnaast zullen ook andere projecten aansluiten zoals het Theemswegtracé en de Groene Gordel Rozenburg.

Locatie informatiebijeenkomst Blankenburgverbinding

De informatieavond voor de Blankenburgverbinding vindt plaats op:

  • Datum: dinsdag 19 februari 2019
  • Tijd: vrije inloop tussen 19.00 en 21.00 uur
  • Locatie: Bibliotheek Rozenburg, Molenweg 20

De Blankenburgverbinding

De bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is van groot belang voor de economie. Naast het grootste havencomplex van Europa en Greenport Westland biedt de Rotterdamse regio ruimte aan veelzijdige bedrijvigheid. Om de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de economische activiteiten ook in de toekomst te kunnen garanderen is de Blankenburgverbinding noodzakelijk. Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de snelweg A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar. Dit alternatief zorgt voor een robuust netwerk waardoor de drukte op de A15 en op de Beneluxcorridor afneemt en de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven naar de randstad verbetert. De A24 wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur. Ook wordt de A20 verbreed. De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.

Meer informatie Blankenburgverbinding

Meer informatie over het project Blankenburgverbinding is te vinden op de projectpagina A15/A20: Blankenburgverbinding en de website van de Blankenburgverbinding.

Onderliggende pagina's