Werkzaamheden verbreding A6 Almere in februari en maart 2019

Werkzaamheden

Werkzaamheden verbreding A6 Almere in februari en maart 2019

Gepubliceerd op: 29 januari 2019- Laatste update: 29 januari 2019 12:21 uur

Rijkswaterstaat verbreedt de snelweg A6 bij Almere naar vier rijstroken per rijrichting. In februari en maart 2019 is aannemer Parkway6 met name in het Weerwatergebied aan het werk en dat is te merken voor de lokale weggebruiker.

Vanaf februari wijzigt de verkeerssituatie ter hoogte van het Weerwatergebied stapsgewijs. Aan het einde van die maand wordt de Waterlandseweg definitief aangesloten op de nieuwe rijstroken van de A6.

Verkeershinder lokale wegen Weerwatergebied en Almere Haven

Vanaf donderdag 31 januari 05.00 uur tot vrijdag 15 februari 05.00 uur richt Parkway6 de kruising met de Noorderdreef, onderaan afrit 4 (Almere Haven) komende vanuit Amsterdam, definitief in. Hierdoor is er tijdelijk één rijstrook per rijrichting beschikbaar op de Noorderdreef tot 150 m ten noorden van de Lindengouw. Het verkeer komende vanuit Amsterdam en Lelystad richting Almere Haven moet rekening houden met verkeershinder.

Vanaf vrijdag 15 februari 05.00 uur tot vrijdag 8 maart 20.00 uur kan het verkeer komende vanuit Amsterdam naar het Weerwatergebied op de kruising met de Noorderdreef niet meer rechtdoor richting het Weerwatergebied. Verkeer wordt tijdelijk omgeleid via de Noorderdreef en moet keren bij het eerste kruispunt. Vrachtverkeer moet keren bij de eerste rotonde.

Werkzaamheden Waterlandseweg 22-25 februari 2019

Vanaf vrijdag 22 februari 20.00 uur tot maandag 25 februari 06.00 uur is de Waterlandseweg ter hoogte van het viaduct in beide richtingen dicht. Ook oprit 5 (Almere Stad) richting Amsterdam en afrit 5 (Almere Stad) vanuit Lelystad zijn dicht. Afrit 5 vanuit Amsterdam en oprit 5 naar Lelystad zijn wel bereikbaar. Parkway6 richt de weg onder het viaduct en de kruising Veluwedreef met de op- en afritten definitief in.

Omleidingsroutes werkzaamheden Waterlandseweg A6 Almere

Tijdens de werkzaamheden aan de Waterlandseweg kan het verkeer gebruikmaken van de volgende omleidingen:

  • Verkeer vanuit de richting Zeewolde naar Almere Stad kan via oprit 5 (Almere Stad) de snelweg A6 op en vervolgens via afrit 6 (Almere Buiten) de tussenring nemen naar Almere Stad.
  • Verkeer vanuit Almere Stad richting Zeewolde, Amsterdam of Lelystad kan via de Vrijheidsdreef en de buitenring naar de A6. Daarnaast loopt er een route via de Hagenvoortdreef en de tussenring richting oprit 6 (Almere Buiten).
  • Verkeer vanuit Lelystad richting Almere Stad kan via afrit 6 (Almere Buiten) en de tussenring naar Almere Stad.

Informatieavond verbreding A6 Almere 27 februari 2019

Op woensdag 27 februari houdt Rijkswaterstaat een inloopavond over de verbreding van de A6 en de ingebruikname van de drie nieuwe viaducten. U bent van harte welkom om langs te komen. De inloopavond is van 17.30 tot 20.00 uur in kerkcentrum Goede Rede in Almere Haven. Om 18.00 uur is er een gezamenlijke presentatie.

Onderliggende pagina's