Publiek op 6 februari 2019 welkom tijdens opening 3e kolk Beatrixsluis door prinses Beatrix

Nieuwsbericht

Publiek op 6 februari 2019 welkom tijdens opening 3e kolk Beatrixsluis door prinses Beatrix

Gepubliceerd op: 24 januari 2019- Laatste update: 24 januari 2019 11:48 uur

Hare Koninklijke Hoogheid prinses Beatrix opent woensdag 6 februari 2019 de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis. Publiek is van harte welkom van 13.30 tot 16.15 uur.

Rijkswaterstaat stelt een publieksvak open aan de westkant van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis, nabij de witte huisjes. De opening vindt plaats tussen 15.15 en 16.00 uur. Kom bij voorkeur met de fiets of maak gebruik van de gratis pendeldienst.

Officiële opening 3e kolk Prinses Beatrixsluis

Voor genodigden is een officieel programma aan de oostkant (de kant van de snelweg A27) van de 3e kolk. Aansluitend wandelt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix langs de 3e kolk en verricht de officiële openingshandeling bij het buitenhoofd (Lekzijde) van de nieuwe sluiskolk. De openingshandeling is vanaf het publieksgedeelte aan de andere zijde van de 3e kolk goed te volgen. Daarna volgt een schutting met bijzondere schepen.

Bezoekersvak opening Prinses Beatrixsluis

Er is ruimte voor maximaal 2.000 bezoekers en vol is vol. (Beveiligings-)personeel zorgt voor een veilig en feestelijk verloop. Aanwijzingen van de beveiliging dient u altijd op te volgen. Op het terrein zijn toiletten en er is een EHBO-post. Ook kunnen bezoekers een warm drankje krijgen. Het terrein is niet bestraat, dus stevig schoeisel is aan te raden. Goed om te weten is dat fotografie is toegestaan, drones zijn niet toegestaan, ook niet vanuit de nabije omgeving. Ook roken is niet toegestaan.

Bereikbaarheid 3e kolk Prinses Beatrixsluis

Het is voor publiek niet mogelijk om in de nabije omgeving of in bermen te parkeren. Parkeerregelaars zien hierop toe. Kom alstublieft op de fiets of maak gebruik van onze gratis pendelbus die vertrekt vanaf centrum Nieuwegein. Dit zijn de concrete opties:

  • Gratis parkeren op parkeerterrein P-West in Nieuwegein centrum (hoek Schouwstede - Hagestede). Vanaf hier (halte nabij de fietsenstalling) rijdt de pendelbus tot vlakbij de sluis. De eerste pendelbus vertrekt om 13.30 uur. De laatste rijdt om 16.30 uur terug. Er zijn ruim 300 gratis plekken. Indien P-West vol is, kan men (betaald) parkeren in de nabije parkeergarages.
  • Openbaar vervoer: vanaf de sneltramhalte Nieuwegein Stadscentrum loopt u in 1 minuut naar de halte van bovengenoemde gratis pendelbus.
  • Voor de fietsers die direct naar de sluis willen fietsen, staan er fietsenrekken direct aan de westkant van de bestaande sluiskolken (Voorhavendijk West).
  • U kunt ook rechtstreeks met het met openbaar vervoer komen met buslijnen 65 en 77, halte Weg van de Binnenvaart/Nijverheidsweg. Vanaf hier is het een kleine 10 minuten lopen.

Meer informatie 3e kolk Prinses Beatrixsluis

Meer informatie over de 3e kolk vindt u op de projectpagina Aanleg 3e kolk Prinses Beatrixsluis.

Onderliggende pagina's