Ook komende dagen hinder door winterse omstandigheden

Nieuwsbericht

Ook komende dagen hinder door winterse omstandigheden

Gepubliceerd op: 31 januari 2019- Laatste update: 31 januari 2019 18:08 uur

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in het hele land de komende dagen rekening te houden met hinder door winterse omstandigheden.

In de avond van 31 januari 2019 moet de weggebruiker al rekening houden met bevriezing van natte weggedeelten. In de nacht van donderdag 31 januari op vrijdag 1 februari 2019 begint het te sneeuwen in de zuidelijke helft van Nederland. Vrijdagochtend 1 februari 2019 trekt de sneeuw door naar de noordelijke helft van het land. De winterse neerslag kan, met name in de ochtendspits, tot hinder leiden voor het verkeer. Ook de komende dagen blijft er kans op een winterse bui en bevriezing van natte weggedeelten. Het verkeer moet hier alert op zijn.

Gladheidbestrijding

Rijkswaterstaat staat paraat om de gladheid te bestrijden. Waar nodig wordt al het beschikbare materieel en personeel ingezet. 1200 Mensen (gladheidcoördinatoren, laders en lossers en chauffeurs), 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers kunnen continue ingezet worden om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen en de gladheid te bestrijden. Met al dit materieel leggen de strooiwagens, binnen twee uur, 10.000 km af om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen van zout te voorzien. Deze winter is tot nu toe ruim 44 miljoen kilo zout gestrooid.

Advies voor de weggebruiker

Naast het aanpassen van de rijstijl door de snelheid te matigen en voldoende afstand te houden, raadt Rijkswaterstaat automobilisten het volgende aan:

  • De weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden;
  • Rekening te houden met een langere reistijd;
  • Strooiwagens de ruimte te geven.

Volg de strooiwagens live

Op de website Rijkswaterstaat Strooit laat Rijkswaterstaat ‘live’ zien waar de strooiwagens rijden en waar de wagens de afgelopen zes uur gestrooid hebben. In één oogopslag is te zien hoeveel er vandaag en dit seizoen is gestrooid en hoeveel kilometers de strooiwagens hebben gereden.

Meer informatie over gladheid

Rijkswaterstaat informeert weggebruikers via de verkeersinformatie en Twitter als er kans is op gladheid. Volg het twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie om goed op de hoogte te blijven.

Onderliggende pagina's