Nachtelijke werkzaamheden ballastkist Nijkerkerbrug (N301); 21 - 24 januari 2019

Werkzaamheden

Nachtelijke werkzaamheden ballastkist Nijkerkerbrug (N301) eerder afgerond

Gepubliceerd op: 21 januari 2019- Laatste update: 24 januari 2019 16:17 uur

Update: de werkzaamheden aan de ballastkist van de Nijkerkerbrug in de N301 zijn eerder afgerond. Daarom is de weg in de nacht van 24 januari 2019 niet afgesloten voor het wegverkeer.

--

Oorspronkelijk bericht:
Rijkswaterstaat voert in de nachten van maandag 21 tot en met donderdag 24 januari 2019 van 00.00 uur tot 06.00 uur werkzaamheden uit aan ballastkist van de Nijkerkerbrug (N301). Het wegverkeer is tijdens de werkzaamheden gestremd en er gelden omleidingsroutes in beide richtingen.Rijkswaterstaat adviseert het wegverkeer rekening te houden met extra reistijd van 10 minuten. Langzaam verkeer (fietsers, bromfietsers) kunnen wel van de Nijkerkerbrug gebruikmaken tijdens de werkzaamheden.

Lekkage Nijkerkerbrug (N301)

Bij de Nijkerkerbrug (autoweg N301) vertoont de ballastkist van het contragewicht van de brug lekkage. De afdichtingen in het contragewicht zijn verouderd waardoor regenwater binnendringt. Dit water lekt vervolgens op de brug en rijbaan. Dat is hinderlijk voor het wegverkeer. Het contragewicht van de brug was geen onderdeel van renovatie in de afgelopen jaren.

Hinder wegverkeer N301

Het wegverkeer kan tijdens de werkzaamheden geen gebruikmaken van de Nijkerkerbrug. In beide richtingen stelt Rijkswaterstaat omleidingsroutes in via de snelweg A27 Stichtse Brug en de N302 Harderwijk. De omleidingen gelden van 00.00 ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends gedurende 4 nachten, namelijk: van maandag 21 januari op dinsdag 22 januari 2019, dinsdag 22 op woensdag 23 januari 2019, woensdag 23 op donderdag 24 januari 2019 en ten slotte van donderdag 24 op vrijdag 25 januari 2019.

Werkzaamheden aan contragewicht Nijkerkerbrug

Het gaat om de afdichtingen van de luiken in het contragewicht van de brug. Deze luiken zijn bedoeld om in de ballastkist te komen en daar onderhoud uit te voeren. De afdichtingsrubbers van deze luiken zijn versleten waardoor in de loop van tijd regenwater binnendringt. Tijdens de aanstaande werkzaamheden maakt Rijkswaterstaat de openingen van de luiken schoon en voorziet deze van nieuwe rubberen afdichtingen en een nieuwe verflaag. Als na reparatie de afdichtingen weer waterdicht zijn, kan de brug weer in gebruik genomen worden.

Veiligheid voorop

Een goed functionerende brug is van groot belang voor een veilige doorstroming van auto- en scheepvaartverkeer. Veiligheid en betrouwbare doorstroming staat bij Rijkswaterstaat hoog in het vaandel. Daarom inspecteert Rijkswaterstaat regelmatig haar bruggen. Wanneer nodig, worden versleten onderdelen gerepareerd of vervangen.

Meer informatie Nijkerkerbrug

Meer informatie? Kijk op de projectpagina over de aanpak van de Nijkerkerbrug.

Onderliggende pagina's