Houd rekening met winterse neerslag

Nieuwsbericht

Houd rekening met winterse neerslag op dinsdag 22 januari

Gepubliceerd op: 21 januari 2019- Laatste update: 21 januari 2019 15:51 uur

Weggebruikers moeten dinsdag 22 januari 2019 rekening houden met gladheid door winterse neerslag. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

Vanuit het zuidwesten trekt in de loop van dinsdagochtend 22 januari 2019 een front met lichte sneeuw over het land. Die wordt in Zeeland mogelijk voorafgegaan door ijzel, wat kan leiden tot verraderlijke gladheid. Op veel plaatsen kan er zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 cm, lokaal mogelijk tot 5 cm. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers alert te zijn.

Hinder tijdens dinsdagochtendspits

Vooralsnog verwacht Rijkswaterstaat een normale tot iets drukkere dinsdagochtendspits. Indien de winterse buien eerder het land intrekken dan dienen weggebruikers rekening te houden met veel hinder tijdens de ochtendspits.

Advies

Rijkswaterstaat heeft het volgende advies voor weggebruikers:

  • De weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden;
  • De rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen en voldoende afstand houden;
  • Rekening te houden met een langere reistijd;
  • Geef de strooiwagens de ruimte.

Gladheidbestrijding

Rijkswaterstaat is alert en staat paraat om de gladheid te bestrijden. Waar nodig wordt al het beschikbare materieel en personeel ingezet voor gladheidsbestrijding. 1200 mensen (gladheidcoördinatoren, laders en lossers en chauffeurs) werken met 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers continue om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen en de gladheid te bestrijden. Met al dit materieel leggen de strooiwagens binnen twee uur 10.000 km af om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, te bestrijden tegen gladheid.

Volg de strooiwagens live

Op de website Rijkswaterstaat Strooit laat Rijkswaterstaat live zien waar de strooiwagens rijden en waar de wagens de afgelopen 6 uur gestrooid hebben. In een oogopslag is te zien hoeveel er vandaag en dit seizoen is gestrooid en hoeveel kilometers de strooiwagens hebben gereden. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers via de verkeersinformatie en het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie als er kans is op gladheid. 

Onderliggende pagina's