Houd rekening met hinder en gladheid door sneeuwval; 29 en 30 januari 2019

Nieuwsbericht

Houd rekening met hinder en gladheid door sneeuwval; 29 en 30 januari 2019

Gepubliceerd op: 29 januari 2019- Laatste update: 29 januari 2019 13:42 uur

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de nacht van 29 op 30 januari 2019 en overdag op 30 januari 2019 rekening te houden met gladheid door winterse omstandigheden.

Het KNMI heeft code geel afgegeven. In de nacht van 29 op 30 januari 2019 bereikt een front met winterse neerslag het zuidwesten. Het front trekt langzaam over het land en bereikt pas in de loop van de middag het noorden en noordoosten. Op veel plaatsen kan er een sneeuwdek vormen van enkele centimeters, wat kan leiden tot hinder voor het verkeer en eventuele verraderlijke gladheid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hier rekening mee te houden en de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen.

Advies voor de weggebruiker

Naast het aanpassen van de rijstijl door de snelheid te matigen en voldoende afstand te houden, raadt Rijkswaterstaat automobilisten aan:

Gladheidbestrijding

Rijkswaterstaat is alert en staat paraat om de gladheid te bestrijden. Waar nodig wordt al het beschikbare materieel en personeel ingezet voor gladheidbestrijding. 1200 mensen (gladheidcoördinatoren, laders en lossers en chauffeurs) werken met 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers continue om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen en de gladheid te bestrijden. Met al dit materieel leggen de strooiwagens binnen 2 uur 10.000 km af om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, om te bestrijden tegen gladheid.

Volg de strooiwagens live

Op de website Rijkswaterstaat Strooit laat Rijkswaterstaat live zien waar de strooiwagens rijden en waar de wagens de afgelopen 6 uur gestrooid hebben. In een oogopslag is te zien hoeveel er vandaag en dit seizoen is gestrooid en hoeveel kilometers de strooiwagens hebben gereden.

Meer informatie over gladheid

Rijkswaterstaat informeert weggebruikers via de verkeersinformatie en Twittert als er kans is op gladheid. Volg het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie om goed op de hoogte te blijven.

Onderliggende pagina's