Blijf rekening houden met winterse omstandigheden; 30 januari 2019

Nieuwsbericht

Blijf rekening houden met winterse omstandigheden; 30 januari 2019

Gepubliceerd op: 30 januari 2019- Laatste update: 30 januari 2019 15:14 uur

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers tijdens de avondspits van 30 januari 2019 met name in het midden en zuiden van het land rekening te houden met winterse omstandigheden. Het front met winterse neerslag trekt langzamer dan verwacht over ons land.

In het midden en zuiden van het land kan het tot in de avondspits sneeuwen. Na de avondspits trekt het front naar het oosten en noordoosten van het land. Hier kan het verkeer tot in de ochtendspits nog hinder van ondervinden. Voor later op de avond en in de nacht is er in het hele land grote kans op opvriezing van natte weggedeelten en kan hier en daar nog een winterse bui vallen. Het verkeer moet hierop alert zijn.

Gladheidbestrijding

In een groot deel van het land zijn de strooiwagens sinds de avond van 28 januari 2019 actief. In totaal is tot de middag van 29 januari 2019 ruim 1 miljoen kg zout gestrooid en de wagens hebben 20.000 km afgelegd. Rijkswaterstaat blijft tijdens sneeuwbuien strooien tot de wegen zwart zijn.

Advies voor de weggebruiker

Naast het aanpassen van de rijstijl door de snelheid te matigen en voldoende afstand te houden, raadt Rijkswaterstaat automobilisten aan:

Volg de strooiwagens live

Op de website Rijkswaterstaat Strooit laat Rijkswaterstaat live zien waar de strooiwagens rijden en waar de wagens de afgelopen 6 uur gestrooid hebben. In een oogopslag is te zien hoeveel er vandaag en dit seizoen is gestrooid en hoeveel kilometers de strooiwagens hebben gereden.

Meer informatie over gladheid

Rijkswaterstaat informeert weggebruikers via de verkeersinformatie en Twittert als er kans is op gladheid. Volg het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie om goed op de hoogte te blijven.

Onderliggende pagina's