Blijf rekening houden met aanhoudende winterse omstandigheden

Nieuwsbericht

Blijf rekening houden met aanhoudende winterse omstandigheden

Gepubliceerd op: 22 januari 2019- Laatste update: 22 januari 2019 16:26 uur

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers tijdens de avondspits van 22 januari 2019 met name in het midden en oosten van het land rekening te houden met winterse omstandigheden. In het midden van het land sneeuwt het tot in de avondspits. In het oosten van het land tot later in de avond.

Hierdoor kan het verkeer nog hinder ondervinden. Daardoor kan vertraging ontstaan. Voor later op de avond en in de nacht is er grote kans op opvriezing van natte weggedeelten en kan hier en daar een winterse bui vallen. Het verkeer moet hierop alert zijn. Rijkswaterstaat blijft strooien tot de wegen zwart zijn, maar desondanks is plaatselijke gladheid niet uit te sluiten.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om goed voorbereid:

  • De weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden;
  • De rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen en voldoende afstand houden;
  • Rekening te houden met een langere reistijd;
  • Geef de strooiwagens de ruimte.

Gladheidbestrijding

Rijkswaterstaat is alert en staat paraat om de gladheid te bestrijden. Waar nodig wordt al het beschikbare materieel en personeel ingezet voor gladheidsbestrijding. 1200 mensen (gladheidcoördinatoren, laders en lossers en chauffeurs) werken met 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers continue om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen en de gladheid te bestrijden. Met al dit materieel leggen de strooiwagens binnen twee uur 10.000 km af om op alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, de gladheid te bestrijden.

Volg de strooiwagens live

Op de website Rijkswaterstaat Strooit laat Rijkswaterstaat 'live' zien waar de strooiwagens rijden en waar de wagens de afgelopen 6 uur gestrooid hebben. In een oogopslag is te zien hoeveel er vandaag en dit seizoen is gestrooid en hoeveel kilometers de strooiwagens hebben gereden. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers via de verkeersinformatie en twittert als er kans is op gladheid. Volg het Twitterkanaal van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie om goed op de hoogte te blijven.

Onderliggende pagina's