Algemeen NOVA-directeur Fred Delpeut overleden

Nieuwsbericht

Algemeen NOVA-directeur Fred Delpeut overleden

Gepubliceerd op: 31 januari 2019- Laatste update: 31 januari 2019 16:40 uur

Op dinsdag 29 januari 2019 is volkomen onverwacht Fred Delpeut overleden. Delpeut was sinds 2007 algemeen directeur van de directie NOVA van Rijkswaterstaat. Hij werkte 27 jaar bij Rijkswaterstaat, waarvan 12 jaar in het topmanagement. Delpeut werd 65 jaar.

Fred Delpeut startte in 1991 bij Rijkswaterstaat als afdelingshoofd Verkeersveiligheid op het hoofdkantoor. Later werd hij onder meer programmadirecteur van het Fileplan ZSM. In januari 2006 werd hij hoofdingenieur-directeur (HID) van de directie IJsselmeergebied en in 2009 HID van de dienst Noord-Holland, het huidige West-Nederland Noord.

Groepsraad

Als lid van de Groepsraad van Rijkswaterstaat maakte Delpeut deel uit van het topmanagement dat de besluitvorming voor het Bestuur voorbereidt. In die rol toonde hij zich een veelzijdige, resultaat- en samenwerkingsgerichte manager met een uitgesproken visie op de organisatieontwikkeling van Rijkswaterstaat.

Diep geraakt

Het plotselinge overlijden van Fred Delpeut heeft veel Rijkswaterstaatmedewerkers diep geraakt. In het overlijdensbericht van Rijkswaterstaat gaf directeur-generaal Michèle Blom aan Delpeut en zijn unieke, onafhankelijke kijk op de wereld enorm te gaan missen.

Onderliggende pagina's