Werkzaamheden bij plas Laagraven; december 2018 – april 2019

Nieuwsbericht

Werkzaamheden bij plas Laagraven; december 2018 – april 2019

Gepubliceerd op: 20 december 2018- Laatste update: 20 december 2018 09:56 uur

Aannemer Peek Bouw & Infra is tot medio april 2019 in opdracht van Rijkswaterstaat aan het werk bij de noordelijke plas Laagraven vlakbij de snelweg A12. De aannemer verbreedt de watergang aan de westzijde van de plas, realiseert twee duikers en verlegt het fietspad.

De werkzaamheden bij plas Laagraven zijn ter voorbereiding op de geplande aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht (start werkzaamheden gepland in 2020).

Toekomstige situatie A27/A12 Ring Utrecht

Door nu de watergang te verbreden, is er voldoende watercompensatie als bij de toekomstige aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht de sloot aan de noordzijde van de plas wordt gedempt. De watergang aan de westzijde van de plas wordt dan ook rechtdoor getrokken richting snelweg A12 en gaat straks in de eindsituatie met een duiker onder de snelweg door. U kunt de toekomstige situatie met de huidige situatie via de interactieve kaart A27/A12 Ring Utrecht met elkaar vergelijken. 

Nieuw groen langs plas Laagraven

Inmiddels hebben 23 bomen langs de plas Laagraven een nieuwe plek gekregen bij de zuidelijke plas op het terrein van Down Under. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond in april 2019, wordt het werkterrein opnieuw ingezaaid en wordt er nieuw groen geplaatst, waaronder 160 nieuwe bomen. Deze worden aan de noordkant van de plas geplant.

Tijdelijke omleiding voor fietsers

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het fietspad ten westen van de plas Laagraven afgesloten tot medio april 2019.

De aannemer heeft een tijdelijke omleidingsroute aangegeven via het Seychellenpad direct aan de oostzijde van de plas. De fietsbrug over de A12 van en naar Lunetten blijft daarmee bereikbaar (zie kaart).

Meer nieuws A27/A12: aanpassing Ring Utrecht

Onderliggende pagina's