Verbinding (brom)fietsers en voetgangers Botlekbrug gaat dicht tot 15 april 2019

Nieuwsbericht

Verbinding (brom)fietsers en voetgangers Botlekbrug gaat dicht tot 15 april 2019

Gepubliceerd op: 18 december 2018- Laatste update: 18 december 2018 12:05 uur

De verbinding voor (brom)fietsers en voetgangers bij de Botlekbrug wordt uit veiligheidsoverwegingen afgesloten vanaf maandag 24 december 2018 10.00 uur tot 15 april 2019.

De omleiding voor (brom)fietsers en voetgangers loopt via de Spijkenisserbrug. Een kaartje met de omleidingsroute is te vinden op de projectpagina A15: Botlekbrug, voltooien verbinding spoorverkeer en (brom)fietsers.

Extra werkruimte Botlekbrug nodig

De verbinding wordt afgesloten om ruimte te maken voor de werkzaamheden aan de Botlekbrug die tot 15 april 2019 plaatsvinden. De werkzaamheden vinden op en direct naast de verbinding voor (brom)fietsers en voetgangers plaats. Hierdoor kan de veiligheid voor zowel de (brom)fietsers en voetgangers als de mensen die op de brug moeten werken niet meer worden gegarandeerd. Daarom heeft Rijkswaterstaat helaas moeten besluiten om de verbinding af te sluiten.

Vooruitlopend op de werkzaamheden gaat de verbinding vanaf maandag 24 december 2018 10.00 uur al dicht, omdat er in deze vakantieperiode te weinig verkeersbegeleiders beschikbaar zijn. De verkeersregelaars zijn in deze periode niet beschikbaar in verband met (kerst)evenementen.

Fietsregeling Botlekbrug

Rijkswaterstaat wil het reizen met de (brom)fiets blijven stimuleren. (Brom)fietsers die normaal over de Botlekbrug gaan, maar nu via de Spijkenisserbrug moeten omrijden, kunnen zich daarom aanmelden voor de fietsstimuleringsactie via de website van De Verkeersonderneming. De actie gaat op 7 januari 2019 van start en duurt zolang de (brom)fietsverbinding van de Botlekbrug is afgesloten. Deze fietsstimuleringsactie is een initiatief van Rijkswaterstaat en wordt uitgevoerd door De Verkeersonderneming.

Onderliggende pagina's