Schip op IJssel vlotgetrokken

Nieuwsbericht

Schip op IJssel vlotgetrokken

Gepubliceerd op: 20 december 2018- Laatste update: 20 december 2018 15:20 uur

Het schip dat woensdagochtend 19 december 2018 op de IJssel vastliep, is losgetrokken. Om de klus te klaren werden twee sleepboten, een duwboot, een kraanschip en een shovel op de kade ingezet.

Het schip, dat 80 m lang is, kwam na problemen met het roer overdwars te liggen in een bocht bij het Gelderse Bronkhorst. De sterke stroming en de ongelukkige ligging van het schip zorgden ervoor dat er ruim 30 uur over de vlottrekklus werd gedaan.

Schip in ongelukkige bocht IJssel

‘We hebben met veel mensen heel hard gewerkt om het schip weer los te krijgen’, vertelt communicatieadviseur bij Rijkswaterstaat Gertske de Bruijn. ‘Het schip lag in de meest ongelukkige bocht van de IJssel. Op een plek waar eigenlijk sprake is van eenrichtingsverkeer.’

Inzet kraanschip bleek oplossing

De inzet van een kraanschip bood uiteindelijk soelaas. ‘De kraan groef zand en stenen van de wal weg, waar het vastgelopen schip tegenaan lag. Hierdoor kwam er meer ruimte om het schip te draaien en vervolgens vlot te trekken.’

Onderliggende pagina's