Aanleg snelweg A16 Rotterdam formeel van start

Nieuwsbericht

Aanleg snelweg A16 Rotterdam formeel van start

Gepubliceerd op: 20 december 2018- Laatste update: 20 december 2018 15:56 uur

Op donderdag 20 december 2018 heeft bouwcombinatie De Groene Boog formeel het aanvangscertificaat ontvangen van Rijkswaterstaat voor de realisatie van het project A16 Rotterdam. Na jaren van voorbereiding kan nu buiten gestart worden; een mijlpaal in het project A16 Rotterdam.

De Groene Boog start vanaf 1 februari 2019 met de werkzaamheden van de aanleg van de A16 Rotterdam; een mijlpaal voor het project A16 Rotterdam.

Aanleg snelweg A16 Rotterdam

De nieuwe snelweg A16 is de verlenging van de huidige A16 bij het Terbregseplein naar de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De 11 km lange nieuwe A16 zorgt ervoor dat het verkeer op de snelweg A13, snelweg A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Rotterdam. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

Energieneutraal ontwerp A16

De Groene Boog is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de financiering van het project en verzorgt na de realisatie 20 jaar het beheer en onderhoud. Het ontwerp van de weg is energieneutraal en houdt rekening met een optimale inpassing in het landschap. Er wordt gebruik gemaakt van extra stil asfalt, geluidschermen en grondwallen. Zo loopt bijvoorbeeld ter hoogte van het Lage Bergse Bos de nieuwe A16 Rotterdam in een half verdiepte landtunnel. De Groene Boog is een bouwcombinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI (Mobilis, Croonwolter&dros).

Onderliggende pagina's