Verfijning bewegwijzering rondom Koning Willem-Alexandertunnel (A2/N2) van start

Werkzaamheden

Verfijning bewegwijzering rondom Koning Willem-Alexandertunnel (A2/N2) van start

Gepubliceerd op: 19 november 2018- Laatste update: 19 november 2018 16:57 uur

Rijkswaterstaat en gemeente Maastricht starten maandag 19 november 2018 met het aanpassen van de bewegwijzering in en rondom de Koning Willem-Alexandertunnel.

Eind vorig jaar lieten we al weten de borden op een aantal punten te zullen verfijnen, zodat weggebruikers deze beter begrijpen. De aanpassingen gebeuren in de periode tot en met 5 december 2018, en vinden vooral ’s avonds en ’s nachts plaats.

Bewegwijzering A2 Koning Willem-Alexandertunnel

Sinds de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel eind 2016 heeft Rijkswaterstaat samen met de gemeente Maastricht in de gaten gehouden hoe weggebruikers de borden wel en soms ook niet begrijpen. Hiervoor is onder andere gebruik gemaakt van de constateringen van de verkeerscentrales van Rijkswaterstaat en gemeente Maastricht en de publieksmeldingen die zij kregen. Ook is er een verkeersveiligheidsaudit gehouden.

Aanpassingen

Op basis van die analyse is bepaald welke aanvullingen nodig zijn. De aanpassingen bestaan uit:

  • Een extra toevoeging ‘centrum’ op de borden komende vanuit het noorden;
  • Het toevoegen van bestemmingen op de borden in de N2-tunnelbuizen;
  • Aanvullingen op de borden bij de John F. Kennedysingel.

Nachtafsluitingen N2 en op- en afritten A2

De aanpassingen gebeuren tijdens meerdere nachten in de periode 22 tot en met 30 november 2018 en brengen nachtafsluitingen van de N2-tunnelbuizen en van enkele op- en afritten van snelweg A2 met zich mee. Als de N2-tunnelbuizen dicht zijn, kan doorgaand verkeer via de A2-tunnelbuizen rijden. Voor lokaal verkeer gelden wel omleidingen. Volg de (gele) borden. Houd rekening met 5 tot 10 minuten extra reistijd.

Het aanpassen van de borden bij de John F. Kennedysingel door de gemeente Maastricht gebeurt in de avonden en nachten van 3 op 4 november en van 4 op 5 december, tussen 20.00 uur en 06.00 uur. De John F. Kennedysingel is dan volledig afgesloten tussen knooppunt Europaplein en de Limburglaan.

Verder is in de avond en nacht van zaterdag 24 november op zondag 25 november is de volledige Koning Willem-Alexandertunnel afgesloten vanwege softwareaanpassingen.

Kijk voor het complete overzicht van afsluitingen op de website van Maastricht Bereikbaar.

Meer informatie verfijning bewegwijzering Koning Willem-Alexandertunnel

Onderliggende pagina's