Rijkswaterstaat gunt groot onderhoud A2 aan Boskalis-Van Gelder

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat gunt groot onderhoud A2 aan Boskalis-Van Gelder

Gepubliceerd op: 27 november 2018- Laatste update: 27 november 2018 16:04 uur

Rijkswaterstaat maakte deze week bekend dat het Design & Construct-contract (D&C) voor het groot onderhoud van de snelweg A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel aan de combinatie Boskalis-Van Gelder is gegund. De uitvoering vindt plaats van april tot september 2019.

De opdracht voor het groot onderhoud bestaat onder meer uit het vervangen van asfalt en voegovergangen en het herstellen van oneffenheden in het wegdek. Op het snelweg A2-traject Holendrecht - Maarssen ligt het asfalt 8 jaar en is het aan groot onderhoud toe. Daarom worden de buitenste twee rijstroken en de vluchtstrook van nieuw asfalt voorzien. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel wordt op de gehele rijbaan het asfalt vernieuwd. Het nieuwe asfalt zal bestaan uit het asfaltmengsel zoab TW fijn (zoab tweelaags fijn). Dit mengsel wordt voor het eerst op deze grote schaal toegepast in Nederland.

Complex en ingrijpend project A2

Projectmanager Klaas Huisbrink van Rijkwaterstaat: 'Het onderhoud vindt plaats op een van de belangrijkste verkeersaders van Nederland, wat de operatie complex en ingrijpend maakt. Bij de aanbesteding is geselecteerd op een combinatie van prijs en kwaliteit, waarbij we gegadigden onder andere hebben beoordeeld op een duurzame oplossing, doorstroming en het beperken van de omgevingshinder. Met Boskalis-Van Gelder is een combinatie geselecteerd met jarenlange ervaring.'

Innovatie op de A2

Richard Rijper, directeur Boskalis Nederland: 'Op dit project zet de combinatie Boskalis-Van Gelder innovatieve Inline-Pave asfalteercombinaties in met ons eigen gespecialiseerde personeel. Door de gehanteerde methodiek worden in een werkgang twee asfaltlagen aangebracht. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit asfalt waardoor de levensduur naar verwachting met wel 2 tot 3 jaar wordt verlengd.'

Meer informatie over werkzaamheden A2

Actuele informatie over werkzaamheden is te vinden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Bij vragen over werkzaamheden kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002.

Onderliggende pagina's