Gezamenlijke afspraken over circulaire viaducten

Nieuwsbericht

Gezamenlijke afspraken over circulaire viaducten

Gepubliceerd op: 30 november 2018- Laatste update: 30 november 2018 15:53 uur

De bouw van het eerste betonnen circulaire viaduct van Nederland is in volle gang. De grote vervangingsopgave van viaducten en bruggen biedt potentie voor de ontwikkeling van meer circulaire werken.

Rijkswaterstaat, Van Hattum en Blankevoort en De Bouwcampus ontwikkelen een leeromgeving om toepassing van circulaire viaducten door meerdere partijen mogelijk te maken. Het doel is om samen tot afspraken te komen over inkoop en aanbod van circulaire viaducten. Opdrachtgevers, marktpartijen uit de infrasector en kennis- en onderwijsinstellingen worden uitgenodigd om zich aan te sluiten in een leeromgeving.

Verkenningsbijeenkomsten

In december 2018 houden we enkele verkenningsbijeenkomsten waarin wij onze ideeën over de leeromgeving delen en vertellen over de laatste ontwikkelingen rond het prototype circulair viaduct dat momenteel gebouwd wordt:

  • Dinsdag 11 december, De Bouwcampus in Delft 09.00 – 11.30 uur
  • Woensdag 12 december, Rijkswaterstaat in Utrecht 09.00 – 11.30 uur

Kom ook op een van deze dagen en laat weten welke thema’s jij essentieel vindt om de toepassing van circulaire viaducten mogelijk te maken.

Prototype circulair viaduct

Het Rijk heeft de ambitie om de economie van Nederland in 2050 volledig circulair te laten zijn. De Transitieagenda Circulaire Bouweconomie wil daarom in 2023 alle infrastructuur circulair uitvragen. Dat is de reden dat Van Hattum en Blankevoort, Spanbeton en Rijkswaterstaat het initiatief hebben genomen om in een samenwerking een circulair viaduct te ontwerpen en bouwen. Op het bouwterrein van het project Reevesluis bij Kampen realiseren zij momenteel een prototype circulair viaduct. Begin december wordt het viaduct geplaatst. Op 14 januari 2019 zal het circulaire viaduct in Kampen worden geopend. In de loop van 2019 wordt het viaduct ongeschonden uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet. De leeromgeving loopt parallel aan dit traject en leert dus maximaal van de ervaringen met het prototype.

Meer informatie en aanmelden

Graag deelt het consortium haar exclusieve kennis en ervaringen met jou. Breng ook jouw kennis in binnen de leeromgeving en speel een rol in de doorontwikkeling van circulaire viaducten. We werken samen om te komen tot afspraken over het uitvragen en aanbieden van circulaire viaducten. Meer informatie en aanmelden kan via de website van De Bouwcampus.

Onderliggende pagina's