Foto-excursie op bouwplaats breedste viaduct van A6 bij Almere; 22 november 2018

Nieuwsbericht

Foto-excursie op bouwplaats breedste viaduct van A6 bij Almere; 22 november 2018

Gepubliceerd op: 02 november 2018- Laatste update: 02 november 2018 15:31 uur

Ter hoogte van de McDonalds wordt het nieuwe viaduct ‘t Oor gebouwd. Dit is met 80 m straks het breedste viaduct van Flevoland. Voordat het viaduct in het voorjaar van 2019 in gebruik genomen wordt, organiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met aannemer Parkway6, op 22 november 2018 een foto-excursie op de bouwplaats.

De bouw gebeurt in twee delen: het eerste deel ligt al klaar over de nieuwe rijstroken van de snelweg A6, het tweede deel krijgt steeds meer vorm. Onder begeleiding van een technisch expert is het mogelijk om de metershoge zandterp te beklimmen en af te dalen naar het laagste punt waar heipalen met daarop de betonnen kolommen het fundament van dit enorme viaduct vormen. Ook is er de mogelijkheid om een eigen foto-moment te regisseren. Tijdens de excursie vertelt de technisch expert over de bouw en wat daarbij komt kijken.

Inschrijven foto-excursie viaduct ’t Oor

Wilt u op donderdag 22 november 2018, van 10.30 uur tot 12.30 uur, de bouwplaats betreden? Mail voor donderdag 8 november uw naam en telefoonnummer naar A6 Almere. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Een selectie van de mooiste foto’s wordt gedeeld via sociale media van Rijkswaterstaat. Uiteraard kunt u de foto’s ook zelf delen via uw eigen kanalen.

Viaduct ’t Oor (A6)

Het viaduct ’t Oor is met een breedte van 80 m straks het breedste viaduct van de provincie Flevoland. Deze breedte is nodig omdat, naast auto- en fietsverkeer, busstation ’t Oor in het tweede kwartaal van 2019 hier naar toe verhuist. Via het viaduct rijdt het verkeer straks vanuit Almere Haven de A6 op- en af van en naar Amsterdam.

Onderliggende pagina's