Afsluiting Heinenoordtunnel; 24-25 november 2018

Werkzaamheden

Afsluiting Heinenoordtunnel; 24-25 november 2018

Gepubliceerd op: 16 november 2018- Laatste update: 16 november 2018 09:24 uur

Voor goed functionerende en veilige tunnels voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Heinenoordtunnel (snelweg A29). Tijdens de werkzaamheden is de Heinenoordtunnel afgesloten van zaterdag 24 november 22.00 uur tot zondag 25 november 2018 10.00 uur tussen de aansluiting (20) Barendrecht en aansluiting (21) Oud-Beijerland/n217 in beide richtingen.

Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 25 minuten.

Werkzaamheden Heinenoordtunnel (A29)

De onderhoudswerkzaamheden in de Heinenoordtunnel (snelweg A29) vinden plaats aan het noodstroomsysteem en aan een aantal buisleidingen om deze te beveiligen tegen de vorst. Tegelijkertijd voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit voor de renovatie van de Heinenoordtunnel welke gepland staat voor 2023/2024. Door dit werk samen te laten vallen, hoeft Rijkswaterstaat de tunnel maar één maal af te sluiten voor het verkeer. Hierdoor blijft de verkeershinder voor de weggebruiker beperkt.

Omleidingsroutes werkzaamheden Heinenoordtunnel

Het verkeer komende vanuit Rotterdam richting Bergen op Zoom wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de snelweg A16 richting Dordrecht en Breda
  • Ga ter hoogte van knooppunt Klaverpolder over op de snelweg A17 richting Bergen op Zoom
  • Volg de A17 tot aan knooppunt Noordhoek
  • Ga bij knooppunt Noordhoek de snelweg A59 op richting de snelweg A4
  • Volg de A59 tot aan knooppunt Sabina om de A4 op te gaan richting Bergen op Zoom

Het verkeer komende vanuit Bergen op Zoom in de richting van Rotterdam wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de A4 tot knooppunt Sabina
  • Ga ter hoogte van knooppunt Sabina over op de A59 op richting Breda en de A17
  • Volg de A59 tot knooppunt Noordhoek
  • Ga bij knooppunt Noordhoek de A17 op richting de A16
  • Volg de A17 tot aan knooppunt Klaverpolder om de A16 op te gaan richting Rotterdam

Lokaalverkeer van en naar Hoeksche Waard wordt via de N217 omgeleid.

Let op: De Killtunnel wordt tijdens de duur van de werkzaamheden tolvrij gemaakt.

Gele borden ter plaatse en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten.

Onderhoudswerkzaamheden tunnels

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. De afgelopen tijd zijn diverse nieuwe technische installaties aangebracht in de Heinenoordtunnel, zoals nieuwe camera’s, aanpassingen aan het ventilatiesysteem en de software.

Meer informatie werkzaamheden Heinenoordtunnel

Kijk voor meer informatie op de projectpagina A29: renovatie Heinenoordtunnel, de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat op het nummer 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's