A6 richting Lelystad twee weekenden in november 2018 dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten

Werkzaamheden

A6 richting Lelystad twee weekenden dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten; november 2018

Gepubliceerd op: 02 november 2018- Laatste update: 02 november 2018 16:04 uur

Vanaf vrijdag 9 november 20.00 uur tot maandag 12 november 2018 06.00 uur is de snelweg A6 richting Lelystad dicht na afrit 5 (Almere Stad) tot en met afrit 8 (Almere Buiten-Oost). Daarnaast is van vrijdag 23 november 20.00 uur tot maandag 26 november 05.00 uur de A6 richting Lelystad dicht tussen de aansluitingen 5 (Almere Stad) en 6 (Almere Buiten-West).

Ook de verbindingsboog vanaf de snelweg A27 naar de snelweg A6 richting Lelystad is in het weekend van 9 tot 12 november 2018 afgesloten. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open. Er worden omleidingsroutes ingezet. Houd rekening met ongeveer 15 tot 20 minuten extra reistijd.

Tussen Almere Stad en de Hoge Vaart legt aannemer Parkway6 in het weekend van 23 tot 26 november 2018 een tijdelijke extra rijstrook aan om de doorstroming ook in de nieuwe situatie te bevorderen. Deze tijdelijke rijstrook blijft in gebruik totdat de hele A6 bij Almere richting Lelystad verbreed is naar 2 x 2 rijstroken. Het verkeer kan vanaf maandag 3 december 2018 gebruikmaken van de extra rijstrook.

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar 4 rijstroken per rijrichting zodat er straks in beide richtingen een hoofd- en parallelrijbaan is.

Wegwerkzaamheden 9-12 november 2018

In het weekend van 9 tot 12 november wordt de hoofdrijbaan richting Lelystad, tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost, klaargemaakt voor gebruik. Het definitieve asfalt (zoab) wordt aangebracht inclusief de definitieve belijning. Daarnaast worden de parallel- en hoofdrijbaan aangesloten op de rijstroken rondom afrit 8 (Almere Buiten-Oost).

Nieuwe verkeerssituatie A6 vanaf 12 november 2018

Vanaf maandag 12 november 2018 06.00 uur is de definitieve situatie in gebruik: 2 x 2 rijstroken richting Lelystad tussen de Hoge Vaart en Almere Buiten-Oost. Het verkeer kan tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) wisselen van hoofd- en parallelrijbaan. Na Almere Buiten-West is het niet meer mogelijk om van de hoofdrijbaan af te gaan. Verkeer met bestemming Almere, Utrecht of Hilversum moet tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) de parallelrijbaan kiezen.

Omleidingen tijdens de afsluiting 9 – 12 november 2018

De volgende omleidingen worden ingesteld:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de Hogering en de Buitenring.
  • Verkeer vanaf de A27 vanuit Utrecht richting Lelystad wordt omgeleid via afrit 36 (Almere Haven/Zeewolde) en de Gooiseweg (autoweg N305).
  • Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via afrit 5 (Almere Stad) naar de Waterlandseweg en de Gooiseweg (N305).
  • Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.
  • Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Evenaar en de Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.

Bekijk de omleidingskaart op het online bezoekerscentrum van het project A6 Almere.

A6 richting Lelystad dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten-West 23 - 26 november 2018

Vanaf vrijdag 23 november 20.00 uur tot maandag 26 november 2018 05.00 uur is de A6 richting Lelystad dicht tussen de aansluitingen 5 (Almere Stad) en 6 (Almere Buiten-West). Tussen Almere Stad en de Hoge Vaart legt aannemer Parkway6 dat weekend een tijdelijke extra rijstrook aan om de doorstroming ook in de nieuwe situatie te bevorderen. Deze tijdelijke rijstrook blijft in gebruik totdat de hele A6 bij Almere richting Lelystad verbreed is naar 2 x 2 rijstroken. Het verkeer kan vanaf maandag 3 december 2018 gebruikmaken van de extra rijstrook.

Omleidingen tijdens de afsluiting 23 - 26 november 2018

De volgende omleidingen worden ingesteld:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de snelweg A1 en de A27. Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via afrit 5 (Almere Stad) naar de Waterlandseweg en de A27.
  • Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.

Project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar 4 rijstroken per rijrichting. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. In samenwerking met omgevingspartijen, wordt ook de leefbaarheid in de omgeving van de snelweg vergroot. Zo verlagen we de A6 ter hoogte van het Weerwater en leggen we de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar waardoor er ruimte ontstaat voor toekomstige gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal.

In de zomer 2019 wordt het traject voor het verkeer opengesteld. Eind 2020 is het project volledig afgerond: dan zijn ook de natuurcompensatie, de landschappelijke inrichting en de opruimwerkzaamheden klaar. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Onderliggende pagina's