A6 richting Lelystad dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten; 23 – 26 november 2018

Werkzaamheden

A6 richting Lelystad dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten; 23 – 26 november 2018

Gepubliceerd op: 21 november 2018- Laatste update: 21 november 2018 12:24 uur

Vanaf vrijdag 23 november 20.00 uur tot maandag 26 november 2018 06.00 uur is de snelweg A6 richting Lelystad dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten. Aannemer Parkway6 werkt dan aan een tijdelijke extra rijstrook om de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de snelwegen A1 en de A27. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open. Verkeer moet rekening houden met 15 tot 20 minuten extra reistijd.

Tijdelijke extra rijstrook A6

Tussen oprit Almere Stad en de Hoge Vaart legt aannemer Parkway6 in het weekend van 23 tot en met 26 november een tijdelijke extra rijstrook aan om de doorstroming te bevorderen. Deze tijdelijke rijstrook blijft in gebruik totdat de hele A6 bij Almere richting Lelystad verbreed is naar 2x2 rijstroken. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, kan het verkeer vanaf eind december 2018 gebruikmaken van deze extra rijstrook. Om de huidige vluchtstrook geschikt te maken als derde rijstrook moet aannemer Parkway6 herstelwerkzaamheden uitvoeren aan het asfalt. Ook moeten er maatregelen genomen worden om de kwaliteit van de ondergrond te verbeteren. Een van deze maatregelen bestaat uit het afvoeren van water uit de grond (verticale drainage) om de grond onder de berm te verstevigen.

Omleidingen

Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de A1 en de A27. Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via afrit 5 (Almere Stad) naar de Waterlandseweg en de A27. Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Oostvaarders) te nemen richting Lelystad.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier rijstroken per rijrichting. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. In samenwerking met omgevingspartijen, wordt de ook de leefbaarheid in de omgeving van de snelweg vergroot. Zo verlagen we de A6 ter hoogte van het Weerwater en leggen we de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar waardoor er ruimte ontstaat voor toekomstige gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal. In de zomer 2019 wordt het traject voor het verkeer opengesteld. Eind 2020 is het project volledig afgerond: dan zijn ook de natuurcompensatie, de landschappelijke inrichting en de opruimwerkzaamheden klaar. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Onderliggende pagina's