A2: nachtafsluiting Koning Willem-Alexandertunnel; 24-25 november 2018

Werkzaamheden

A2: nachtafsluiting Koning Willem-Alexandertunnel; 24-25 november 2018

Gepubliceerd op: 12 november 2018- Laatste update: 12 november 2018 16:29 uur

Rijkswaterstaat sluit in de nacht van zaterdag 24 november op zondag 25 november 2018 de Koning Willem-Alexandertunnel op de snelweg A2 bij Maastricht.

Deze tijdelijke gehele sluiting van de Koning Willem-Alexandertunnel is nodig voor het uitvoeren van wijzigingen in de software.

Fasering sluiting Koning Willem-Alexandertunnel (A2)

De sluiting van de tunnellagen zal in twee fasen gebeuren. Vanaf zaterdag 24 november 19.00 uur zal de bovenste tunnellaag (autoweg N2) worden gesloten voor alle verkeer. Verkeer kan dan nog gebruikmaken van de onderste tunnellaag (snelweg A2). Rond 22.30 uur zal ook de onderste laag worden gesloten en gelden de omleidingen zoals aangegeven op de dynamische route-informatieborden en overige bebording. De tunnel gaat uiterlijk zondagochtend 25 november 08.30 uur weer open of zoveel eerder als de werkzaamheden sneller zijn afgerond.

Bediening vanuit verkeerscentrale Zuid-Nederland

De Koning Willem-Alexandertunnel wordt bediend vanuit de Verkeerscentrale Zuid-Nederland in Helmond. Vanuit Helmond worden de 4 tunnelbuizen 24 uur per dag gemonitord. Zo kan men bij incidenten direct handelen. De software wijziging is nodig voor een meer flexibele manier van monitoring door de verkeerscentrale. Om de wijziging uit te kunnen voeren, moet de software in de tunnel even helemaal ‘uit’ en weer ‘aan’, gevolgd door een uitgebreide testprocedure. In verband met de veiligheid is het niet mogelijk dat verkeer dan gebruik maakt van de tunnel. Als de systemen getest zijn en alles goed werkt, gaat de tunnel weer open.

Weinig verkeershinder

Tijdens de volledige sluiting van de tunnel zijn lokale omleidingen ingesteld die duidelijk worden aangegeven op de borden langs de weg. Op de slimme kaart van Maastricht Bereikbaar kunt u vooraf de route bekijken. Verwacht wordt dat er weinig extra verkeershinder zal optreden. Vrachtverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via België. Ook dit wordt tijdig aangegeven op verschillende manieren.

Meer informatie nachtafsluiting Koning Willem-Alexandertunnel (A2)

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's