ViA15; Zevenaar bereidt zich voor op vernieuwde snelwegen

Nieuwsbericht

ViA15; Zevenaar bereidt zich voor op vernieuwde snelwegen

Gepubliceerd op: 18 oktober 2018- Laatste update: 18 oktober 2018 07:45 uur

Met het verlengen van de snelweg A15 en het verbreden van de snelweg A12 veranderen ook de verkeersstromen in en rond Zevenaar de komende jaren. Om straks aan te kunnen sluiten op de vernieuwde snelwegen, past de gemeente de komende jaren de toegangswegen in Zevenaar aan. In dit artikel leest u wat de gemeente Zevenaar allemaal gaat doen.

De huidige afrit aan de snelweg A12 bij de Griethse Poort maakt plaats voor een nieuwe afrit ter hoogte van BusinessPark 7Poort aan de weg Hengelder. Daarnaast realiseert Rijkswaterstaat ook een aansluiting op de nieuwe snelweg A15 ter hoogte van de Arnhemseweg (N810). Om te zorgen dat Zevenaar goed bereikbaar blijft, past de gemeente de Arnhemseweg en de weg Hengelder aan op de toekomstige verkeersstromen. In het najaar 2018 starten de voorbereidende werkzaamheden en in 2019 en 2020 worden de aanpassingen aan de Arnhemseweg en de weg Hengelder uitgevoerd.

Overleg met omgeving ViA15

Bij het ontwerp van de wegen is een klankbordgroep betrokken, die bestaat uit inwoners en lokale ondernemers. Deze groep blijft ook tijdens de werkzaamheden actief. Daarnaast zijn er bijeenkomsten geweest met direct aanwonenden en aangrenzende bedrijven over de inrichting van de wegen, zodat ook zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Zo min mogelijk geluid en fijnstof

Tijdens de werkzaamheden houdt de gemeente Zevenaar de hoeveelheid geluid en fijnstof goed in de gaten. Door ‘stil asfalt’ te gebruiken en een geluidswal en muur aan de Arnhemseweg te plaatsen, wil de gemeente zoveel mogelijk geluid en fijnstof ‘afvangen’. Op verschillende wegen in Zevenaar vindt een 0-meting plaats, zodat de ontwikkelingen tijdens de werkzaamheden kunnen worden gevolgd. Ook na de werkzaamheden blijft de gemeente dit monitoren.

Meer informatie wegwerkzaamheden Zevenaar (ViA15)

Meer weten over de werkzaamheden aan de Arnhemseweg en weg Hengelder? Kijk dan op de website Op Weg In Zevenaar.

Meer nieuws A12/A15: doortrekken knooppunt Ressen-Oudbroeken (ViA15)

Onderliggende pagina's