Informatie wegverbreding A6 op Infodag Lelystad Airport

Nieuwsbericht

Informatie wegverbreding A6 op Infodag Lelystad Airport

Gepubliceerd op: 25 oktober 2018- Laatste update: 25 oktober 2018 14:49 uur

Rijkswaterstaat is op zaterdag 3 november 2018 aanwezig op de derde Infodag Lelystad Airport. Tussen 10.00 en 16.00 uur vertellen we u meer over de aanpak van de verkeersdrukte op de snelweg A6 tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad, om zo onder meer Flevoland (en Lelystad Airport) bereikbaar te houden.

De informatiedag over Lelystad Airport staat in het teken van innovatie en duurzaamheid, onder het motto Check-innovatie@LelystadAirport. Tijdens de Infodag is een deel van het projectteam aanwezig om u te informeren over de status van het project, de planning en de voortgang van de aanleg van de meest duurzame snelweg van Nederland.

Aanpak verkeersdrukte snelweg A6

Rijkswaterstaat onderzoekt hoe de verkeersdrukte tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad kan worden aangepakt. Op de A6 tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad is het verkeer de afgelopen jaren flink toegenomen. Rijkswaterstaat onderzoekt of de drukte kan worden opgevangen door de weg te verbreden. Dit moet zorgen voor een betere bereikbaarheid van Flevoland, Noord-Nederland en Lelystad Airport en een vlotte en veilige doorstroming. Zodanig dat mens, maatschappij en leefomgeving daar optimaal baat bij hebben.

Duurzaam samenwerken

Samen met de omgeving wil project A6 Lelystad een zo duurzaam mogelijke snelweg realiseren. Waarbij de wensen en belangen van de omgeving gerealiseerd of mogelijk gemaakt worden. Op alle aspecten rondom het thema duurzaamheid wordt waar mogelijk meerwaarde gecreƫerd. Dit noemen we DuurzaamPLUS. Daarmee werken wij samen met onze partners verder om de A6 op een duurzame en innovatieve wijze in te passen in zijn omgeving.

Meer informatie Infodag Lelystad Airport

De Infodag Lelystad Airport vindt plaats op 3 november 2018 in de, nog onafgewerkte, passagiersterminal aan het Terminalplein 2. Voor meer informatie over de Infodag kunt u terecht op de website van Lelystad Airport.

Onderliggende pagina's