Grondaankoop wegverbreding A2 Het Vonderen – Kerensheide

Nieuwsbericht

Grondaankoop wegverbreding A2 Het Vonderen–Kerensheide

Gepubliceerd op: 08 oktober 2018- Laatste update: 08 oktober 2018 15:50 uur

Om de verbreding van de snelweg A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide mogelijk te maken, kopen Rijkswaterstaat en de provincie Limburg de komende jaren circa 95 ha grond aan.

Het gaat om landbouwgronden, wegen, waterlopen, bermen en bosschages, bedrijfsterreinen en enkele woningen. Rijkswaterstaat is, samen met de provincie, al gestart met de verwerving van gronden. Het streven is om alle benodigde grond in 2021 in eigendom te hebben, zodat het werk, de wegverbreding van de snelweg A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide, in 2022 van start kan.

Procedure grondaankoop A2

Eigenaren van gronden die moeten worden aangekocht, zullen worden benaderd door de grondverwervers. In het eerste contact stellen we met de eigenaar vast welke grond we graag zouden willen aankopen. We bieden de eigenaar een vergoeding aan op basis van volledige schadeloosstelling. Daarbij kijken we naar de waarde van de grond en de gebouwen, inkomstenschade en bijkomende schade. Op basis van een onafhankelijke taxatie ontvangt de eigenaar een bod.

Wilt u, als grondeigenaar, informatie over mogelijke verkoop van uw grond, dan kunt u contact opnemen via 0800-8002 of het contactformulier van Rijkswaterstaat.

Meer nieuws A2: wegverbreding Het Vonderen-Kerensheide

Onderliggende pagina's