Update: Ernstige verkeershinder op de A6 tussen Lelystad en knooppunt Almere; 28 oktober 2018

Werkzaamheden

Update: Ernstige verkeershinder op de A6 tussen Lelystad en knooppunt Almere; 28 oktober 2018

Gepubliceerd op: 25 oktober 2018- Laatste update: 26 oktober 2018 12:46 uur

Vanwege de slechte weersverwachting, is besloten om de herstelwerkzaamheden van het asfalt op de snelweg A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere te verplaatsen naar zondag 28 oktober tussen 07.00 uur en 00.00 uur.

----------

Origineel bericht:

Op zaterdag 27 oktober 2018 van 07.00 uur tot 00.00 uur verwacht Rijkswaterstaat ernstige verkeershinder op de snelweg A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere. Aannemer Parkway6 gaat vlak voor het knooppunt, ter hoogte van de aansluiting Almere Buiten, het asfalt herstellen.

Hierdoor is er vanuit Lelystad maar één rijstrook van de snelweg A6 beschikbaar tussen Almere Buiten en het knooppunt. Ook de verbinding naar de snelweg A27 komende vanuit Lelystad is dan afgesloten. Er worden adviesroutes ingesteld.

Herstel snelweg A6 overdag

De asfaltherstelwerkzaamheden zijn onderdeel van het werk aan de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost en kunnen alleen overdag dag uitgevoerd worden in verband met de weersomstandigheden. Bij een te lage buitentemperatuur en een te hoge luchtvochtigheid hecht het materiaal niet goed aan de ondergrond. De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van de weersomstandigheden van zaterdag 27 oktober 2018. Als het weer zaterdag te slecht blijkt te zijn, worden de werkzaamheden naar zondag 28 oktober 2018 tussen 07.00 en 00.00 uur verplaatst.

Adviesroutes

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere op zaterdag 27 oktober zoveel mogelijk te mijden. Verkeer vanuit Lelystad richting Utrecht kan gebruik maken van de autowegen N302 en de N305 richting de A27. Ook verkeer met bestemming Almere of Amsterdam wordt geadviseerd gebruik te maken van deze route. Verkeer komende vanuit Almere Buiten richting Almere Stad, Amsterdam en Utrecht wordt geadviseerd om via de Buitenring en de Tussenring naar de A6 te rijden (oprit 6 Almere Buiten-West of oprit 5 Almere Stad).

A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier rijstroken per rijrichting. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. In samenwerking met omgevingspartijen, wordt de leefbaarheid in de omgeving van de snelweg vergroot. Zo verlagen we de A6 ter hoogte van het Weerwater en leggen we de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar waardoor er ruimte ontstaat voor toekomstige gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal. In de zomer 2019 wordt het traject voor het verkeer opengesteld. Eind 2020 is het project volledig afgerond: dan zijn ook de natuurcompensatie, de landschappelijke inrichting en de opruimwerkzaamheden klaar. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Onderliggende pagina's