Aanleg nieuwe gecombineerde afrit Enschede-West en N18 Haaksbergen; 19 - 29 oktober 2018

Werkzaamheden

Aanleg nieuwe gecombineerde afrit Enschede-West en N18 Haaksbergen; 19 - 29 oktober 2018

Gepubliceerd op: 12 oktober 2018- Laatste update: 12 oktober 2018 11:02 uur

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemer Noaber18 van vrijdag 19 tot maandag 29 oktober 2018 aan de aansluiting Enschede-West. De aannemer gaat de afrit van de snelweg A35 vanuit Hengelo richting Enschede aanpassen.

Vanaf maandagochtend 29 oktober 2018 gaan weggebruikers via één gecombineerde afrit naar Enschede en autoweg N18 Haaksbergen rijden. Weggebruikers dienen gedurende de werkzaamheden rekening te houden met omleidingsroutes en langere reistijden.

Aanpassing afrit vanuit Hengelo naar Enschede-West

Op dit moment heeft het verkeer op de afrit naar Enschede-West twee tijdelijke rijstroken beschikbaar; waarbij deze afrit ligt ter hoogte van het viaduct. Het oorspronkelijke plan voor de aansluiting ging uit van één rijstrook. Uit recent onderzoek is gebleken dat één rijstrook in de spits leidt tot filevorming op de afrit. Om dit te voorkomen past Rijkswaterstaat de afrit vanuit Hengelo naar Enschede-West aan. Vanaf maandagochtend 29 oktober rijden weggebruikers via één gecombineerde afslag naar Enschede-West en N18 Haaksbergen. Deze nieuwe afslag ligt op de plek waar de huidige afrit naar N18 Haaksbergen begint. De nieuwe afrit bestaat uit twee rijstroken richting Enschede-West en een rijstrook richting N18 Haaksbergen.

Verkeershinder A35 en N18

Tijdens de werkzaamheden moeten weggebruikers op de snelweg A35 en N18/Westerval rekening houden met hinder door wegafsluitingen, snelheidsbeperkingen en minder beschikbare rijstroken.

  • Van vrijdag 19 oktober 20.00 uur tot vrijdag 26 oktober 17.00 uur is de afrit van de A35 vanuit Hengelo richting Enschede-West, Grolsch én de N18 afgesloten. Op de A35 is in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. Er geldt een tijdelijke maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.
  • Op vrijdag 26 oktober stelt Rijkswaterstaat de nieuwe afrit van de A35 in de richting van Enschede-West tijdelijk open van 17.00 uur tot 20.00 uur, zodat supporters naar het stadion van FC Twente kunnen rijden.
  • Van vrijdag 26 oktober 20.00 uur tot maandag 29 oktober 5.00 uur is de afrit van de A35 vanuit Hengelo naar Enschede-West weer afgesloten. Het is dan ook niet mogelijk om komend vanuit N18 Haaksbergen de A35 op te rijden en Enschede in te rijden. Het verkeer uit Enschede kan niet over de Westerval via de N18 naar Haaksbergen rijden.
Gedurende de werkzaamheden geven gele borden de omleidingsroutes aan. Asfalteringswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Verbreding bochten naar A35

Daarnaast gaat Rijkswaterstaat op de Westerval de bochten van de oprit naar de A35 richting Hengelo verbreden. Het is namelijk gebleken dat vrachtwagens meer ruimte nodig hebben om veilig af te kunnen slaan. Deze werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 9 november 20.00 uur tot maandag 12 november 05.00 uur. In deze periode kan het verkeer vanaf de A35 en N18 niet naar Enschede rijden via de aansluiting Enschede-West. Het verkeer op de A35 kan wel richting de N18 rijden. En het verkeer vanaf de N18 Haaksbergen kan in dit weekend ook naar de A35 richting Duitsland rijden. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Meer informatie werkzaamheden Enschede-West en N18

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis) of de app Rijkswaterstaat Actueel downloaden.

Onderliggende pagina's