A2: afsluitingen tussen knooppunt Leenderheide en afrit (40) Kelpen-Oler (richting Maastricht); 20 - 22 oktober 2018

Werkzaamheden

A2: afsluitingen tussen knooppunt Leenderheide en afrit (40) Kelpen-Oler (richting Maastricht); 20 - 22 oktober 2018

Gepubliceerd op: 11 oktober 2018- Laatste update: 11 oktober 2018 16:06 uur

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A2 tussen oprit (38) Weert-Noord en afrit (40) Kelpen-Oler in de richting van Maastricht. Hierdoor is de A2 afgesloten van zaterdag 20 oktober 21.00 uur tot maandag 22 oktober 2018 05.00 uur.

De tussenliggende op- en afritten in de richting van Maastricht zijn ook afgesloten. Evenals verzorgingsplaats Roevenpeel langs de snelweg A2 in de richting van Maastricht. Daarnaast is de verbindingsweg A67/A2 hoofdrijbaan afgesloten ter hoogte van knooppunt Leenderheide komende vanuit ’s-Hertogenbosch en Tilburg in de richting van Maastricht. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

De op- en afritten tussen knooppunt Leenderheide en afrit (38) Weert-Noord van de A2 in de richting van Maastricht zijn wel toegankelijk voor het lokale verkeer.

Afsluitingen snelweg A2

Van zaterdag 20 oktober 21.00 uur tot maandag 22 oktober 2018 05.00 uur is de A2 tussen oprit (38) Weert-Noord en afrit (40) Kelpen-Oler in de richting van Maastricht op de volgende locaties afgesloten:

  • Verbindingsweg A67/A2 hoofdrijbaan ter hoogte van knooppunt Leenderheide komende vanuit ’s-Hertogenbosch en Tilburg richting Maastricht
  • Oprit (38) Weert-Noord van de A2 in de richting van Maastricht
  • Op- en afrit (39) Nederweert van de A2 in de richting van Maastricht
  • Verzorgingsplaats Roevenpeel langs de A2 in de richting van Maastricht
  • Afrit (40) Kelpen-Oler langs de A2 in de richting van Maastricht

Omleidingsroutes

Het verkeer komende vanuit Eindhoven in de richting van Maastricht en Roermond wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de A2 tot knooppunt Leenderheide
  • Ga ter hoogte van knooppunt Leenderheide over op de A67 richting Venlo
  • Volg de A67 tot knooppunt Zaarderheiken
  • Ga ter hoogte van knooppunt Zaarderheiken over op de snelweg A73 richting Maastricht en Roermond.

Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2018 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A2

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's