Werkzaamheden Lorentzsluizen; 7 september 2018

Werkzaamheden

Werkzaamheden Lorentzsluizen; 7 september 2018

Gepubliceerd op: 06 september 2018- Laatste update: 06 september 2018 17:01 uur

Rijkswaterstaat voert op vrijdag 7 september 2018 werkzaamheden uit aan de grote kolk van de Lorentzsluizen op Kornwerderzand. Dit is nodig om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de zoutindringing vanuit de Waddenzee naar het IJsselmeer.

Hinder door werkzaamheden Lorentzsluizen

Er is geen hinder voor het wegverkeer. Tijdens de werkzaamheden is de grote kolk van de Lorentzsluis gestremd voor de scheepvaart. Er kan hinder worden ondervonden op vrijdag 7 september 2018 tussen 08.00 en 17.00 uur. De kleine kolk blijft beschikbaar gedurende de werkzaamheden. Wel kunnen er langere wachttijden voor de scheepvaart optreden. Eventueel kan de scheepvaart omvaren via Den Oever. Kijk voor informatie op de website Vaarweginformatie.

Werkzaamheden Lorentzsluizen

De werkzaamheden stonden gepland voor eind september 2018 en zijn vanwege de droogte en verzilting van het IJsselmeer vervroegd. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Onderliggende pagina's