Werkzaamheden grote kolk Lorentzsluizen; 11 september 2018

Werkzaamheden

Werkzaamheden grote kolk Lorentzsluizen; 11 september 2018

Gepubliceerd op: 11 september 2018- Laatste update: 11 september 2018 08:35 uur

Rijkswaterstaat voert op dinsdag 11 september 2018 werkzaamheden uit aan de vloeddeur in de grote kolk van de Lorentzsluizen op Kornwerderzand. We repareren de onderafdichting van de vloeddeur om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de indringing van zout water vanuit de Waddenzee.

Hinder door werkzaamheden Lorentzsluizen

Er is geen hinder voor het wegverkeer. Tijdens de werkzaamheden is de grote kolk van de Lorentzsluis gestremd voor de scheepvaart. De kleine kolk blijft op dinsdag 11 september 2018 gedurende de avond van 16.00 tot 24.00 uur beschikbaar. We voeren dit werk uit bij laag water, zodat we de scheepvaart zo min mogelijk hinderen. Er kunnen langere wachttijden voor de scheepvaart optreden. Eventueel kan de scheepvaart omvaren via Den Oever. Kijk voor informatie op de website Vaarweginformatie.

Werkzaamheden Lorentzsluizen

De werkzaamheden stonden gepland voor eind september 2018 en zijn vanwege de droogte en verzilting van het IJsselmeer vervroegd. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kan het werk korter of langer duren.

Onderliggende pagina's