Weekendafsluiting rotonde op sluis Terneuzen; 28 - 30 september 2018

Nieuwsbericht

Weekendafsluiting rotonde op sluis Terneuzen; 28 - 30 september 2018

Gepubliceerd op: 26 september 2018- Laatste update: 26 september 2018 10:49 uur

In het weekend van 29 september 2018 sluit Nieuwe Sluis Terneuzen de nieuwe rotonde op de kruising Binnenvaartweg, Buitenhaven en Schependijk aan op het bestaande wegennet. Met deze nieuwe rotonde verbetert de veiligheid en doorstroming.

Van vrijdagavond 28 september 2018 18.00 uur tot en maandagochtend 1 oktober 2018 06.00 uur is de kruising volledig afgesloten voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. Op vrijdag 28 september 10.00 uur wordt de bypass richting de Kennedylaan afgesloten.

Doorstroming verkeer sluis Terneuzen

Om de doorstroming van het verkeer op de kruising Binnenvaartweg, Buitenhaven en Schependijk te verbeteren, bouwt aannemerscombinatie Sassevaart een rotonde. Tijdens de bouw is zoveel mogelijk rekening gehouden met passanten en omwonenden. In het laatste weekend vinden werkzaamheden die veel geluidshinder veroorzaken daarom overdag plaats.

Omleiding

Tijdens de weekendafsluiting is het kruispunt en daardoor ook de zuidbrug van de Oostsluis niet bereikbaar voor snelverkeer. De noordbrug is regelmatig niet beschikbaar in verband met passerend scheepvaartverkeer. Wij adviseren om te rijden via de Guido Gezellestraat. Verkeer richting Middelburg kan gebruikmaken van de Sluiskiltunnel (autoweg N62). Verkeer richting Sas van Gent kan, door werkzaamheden aan de Tractaatweg, omrijden via de N61-N252. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. We zetten verkeersregelaars in om te voorkomen dat de rijbaan bij het sluizencomplex volloopt. De weg bij de noordbrug van de Oostsluis, aan de kant van de binnenstad, markeren we met kruizen zodat het busverkeer daar op kan stellen bij een open brug.

Veilig passeren

Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt veilig passeren over de huidige omleidingsroute. De bussen van Connexxion rijden zoveel als mogeljk volgens de normale dienstregeling en hulpdiensten kunnen altijd passeren.

Werkzaamheden rotonde sluis Terneuzen

  • Vrijdag 28 september 2018 10.00 uur; afsluiting wegverkeer in de richting van de Kennedylaan. Het sluizencomplex blijft bereikbaar via de omleiding via de Scheldeboulevard.
  • Vrijdag 28 september 2018 18.00 uur; volledige afsluiting. Omleiding voor het sluizencomplex. Van 10.00 uur (en 18.00 uur) tot 23.00 uur frezen we het wegdek. ’s Nachts brengen we puinverharding aan.
  • Zaterdag 29 september 2018 tussen 07.00 uur en 23.00 uur asfalteren we. De nacht van zaterdag op zondag is geluidsvrij.
  • Zondag 30 september 07.00 uur starten de laatste werkzaamheden aan de rotonde en wegaansluiting. In de loop van de dag lopen de controlerende instanties de werken na.
  • Maandag 1 oktober 06.00 uur; rotonde normaal te passeren.

We adviseren het wegverkeer rekening te houden met extra reistijd.

Onderliggende pagina's