Schip ramt drempel: sluis Eefde gestremd

Nieuwsbericht

Schip ramt drempel: sluis Eefde gestremd

Gepubliceerd op: 13 september 2018- Laatste update: 13 september 2018 17:12 uur

In de ochtend van 13 september 2018 is een schip met een uitgestoken spudpaal (ankerpaal) tegen de drempel van sluis Eefde gevaren. Na een eerste inspectie bleek de drempel te zijn beschadigd. Het is nog onbekend hoe lang de reparatie van de drempel gaat duren, maar de sluis is op zijn minst 24 uur gestremd voor de scheepvaart.

Rijkswaterstaat doet op dit moment onderzoek naar welke reparaties er moeten worden uitgevoerd. Op een later tijdstip kan dan een inschatting worden gemaakt van hoe lang het herstel gaat duren. De scheepvaart en belanghebbenden zijn inmiddels geïnformeerd en zij worden via de gebruikelijke kanalen op de hoogte gehouden.

Onderliggende pagina's