Rijstrook parallelbaan A12 IJsselbrug richting Duitsland weer beschikbaar

Nieuwsbericht

Rijstrook parallelbaan A12 IJsselbrug richting Duitsland weer beschikbaar

Gepubliceerd op: 08 september 2018- Laatste update: 08 september 2018 10:39 uur

Rijkswaterstaat heeft in de ochtend van 8 september 2018 de afgesloten rechterrijstrook op de parallelbaan van de snelweg A12 richting Duitsland weer opengesteld. Het verkeer heeft nu weer de beschikking over vier rijstroken in beide richtingen van de IJsselbrug in de A12.

De IJsselbrug in de A12 staat in de planning om gerenoveerd te worden in 2021. Vooruitlopend hierop inspecteert Rijkswaterstaat sinds april 2017 de brug regelmatig en voert zo nodig onderhoudsmaatregelen uit. Tijdens een van die inspecties is op maandag 3 september 2018 een tikkend geluid gehoord. Dit was aanleiding voor Rijkswaterstaat om dit nader te onderzoeken en daarvoor de rechterrijstrook van de parallelbaan af te sluiten voor het verkeer.

Testen

Rijkswaterstaat heeft afgelopen dagen maatregelen genomen. Uit de testen die in de nacht van vrijdag 7 september op zaterdag 8 september 2018 zijn uitgevoerd is gebleken dat het geluid niet meer optreedt en de rechterrijstrook veilig gebruikt kan worden. Rijkswaterstaat heeft daarop besloten om de rechterrijstrook van de parallelbaan weer open te stellen voor verkeer.

Onderliggende pagina's