Onderhoud bruggen zeesluis Farmsum van start

Werkzaamheden

Onderhoud bruggen zeesluis Farmsum van start

Gepubliceerd op: 18 september 2018- Laatste update: 18 september 2018 11:18 uur

Rijkswaterstaat voert in de periode van maandag 24 september 06.00 uur tot en met zondag 28 oktober 2018 22.00 uur achtereenvolgens werkzaamheden uit aan de binnenhoofdbruggen in de Oosterveldweg (N991) en de buitenhoofdbruggen (N990) van het zeesluizencomplex Farmsum in Delfzijl.

Tijdens de werkzaamheden zijn de bruggen waaraan gewerkt wordt geheel afgesloten voor het wegverkeer. Om de beschikbare bruggen te ontlasten is er een adviesroute ingesteld voor het doorgaand verkeer. Tijdens de werkzaamheden aan de binnenhoofdbruggen moet al het scheepvaartverkeer gebruik maken van de grote sluis.

Werkzaamheden binnenhoofdbruggen N991

In de periode van maandag 24 september tot en met zondag 14 oktober 2018 voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de binnenhoofdbruggen in de Oosterveldweg (autoweg N991). De motoren en de remmen worden vervangen en de stalen delen geverfd. Gedurende deze 3 weken zijn de bruggen in de Oosterveldweg (N991) gestremd voor het wegverkeer en is de kleine sluis gestremd voor het vaarwegverkeer.

Werkzaamheden buitenhoofdbruggen N990

Aansluitend op de werkzaamheden aan de binnenhoofdbruggen worden er werkzaamheden aan de buitenhoofdbruggen (N990) uitgevoerd van maandag 15 oktober tot en met zondag 28 oktober 2018. Deze bestaan hoofdzakelijk uit het vervangen van de motoren en de remmen. In deze periode zijn de bruggen in de N990 gestremd voor het wegverkeer. De werkzaamheden worden zo gepland dat het goederenvervoer over het spoor geen hinder ondervindt.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Appingedam, Eemshaven en Veendam richting bedrijventerrein Oosterhorn wordt omgeleid via de autoweg N33 en de autoweg N362. Verkeer vanuit Delfzijl richting snelweg A7 wordt omgeleid via de N33.

Hoofdvaarweg Lemmer - Delfzijl

Zeesluis Farmsum is onderdeel van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en is één van de belangrijkste waterwegen van ons land. Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de vaarweg.

Onderliggende pagina's